• NEXUS6
    Én azért DOS-tól kezdve minden M$ OS-sel elbütyköltem, meg nem csak M$-essel. Használtam Pista-t is 1 évig. Most otthon W7 van mert bírja a vas, melóhelyen XP, mert gondolom csak azt bírja.

Ha őszinte akarok lenni akkor fennállása óta a M$ 3 az az három db OS-t fejlesztett. 1 DOS-t (amit ugye inkább megvett), aztán arra építve egy grafikus OS-t, aminek első használható verziója a W3.0 volt. Ehhez jött a facelift W95-W98-WMe néven. És persze volt még a WinNT, amit félig az IBM-mel közös fejlesztésű OS2 maradványaiból, félig DEC-es fejlesztésekből lapátoltak össze. Ez már egész jóra sikerült, most már X-edik reinkarnációján esik át, WNT3-4-2000-XP-Vista-7 + különböző Server Edition-ok és most W8 néven.

Szal azon vitatkozni, hogy milyen csúcsszuper lesz a W8 eléggé kb olyan mint amikor azon vitatkoznak valakik, hogy a Suzuki Swift legújabb kiadásából melyik a legjobb verzió, az 1,2 l-es vagy az 1.5-ös, vagy a Sport?
    Tök mindegy! Ha más igényeid vannak, másra használod, akkor a Swift nem fog neked 6 köbméter cementet elhordani, de legalább is marha sokat kell vele fordulni. Szerencsére azért még nem haltak ki más OS-ek a Windóz mellöl és ha valakinek mások az igényei akkor még tud választani. A világvége az lesz, amikor már csak 1 marad, mint a Hegylakóban.

Amúgy mióta kitalálták az ablakos ikonos GUI-t, meg a modernebb OS architektúrákat, funkciókat igazából nem sok minden történt ezen a területen. Úgy az utóbbi 25-30 évben.