• Garou
    Igen, ez így korrekt, én is csak két dologba kötöttem bele. Szerintem aki úgy gondolja, hogy hagyjuk a p*ba kihalni a fajokat, az egy önző fasz. Részemről maximális tisztelet azoknak, akik ilyesmivel foglalkoznak pl: link

A másik meg, hogy a "Föld" túléli. Ez tény, de egyre többször hozzák fel mentségként. Régebben ment ez a "nem is történik semmi, minden ok", most meg jön az "igen, változik az éghajlat, de nem mi okozzuk, meg nem is tudunk ártani a Földnek". Ezt a kihalás szélére juttatott fajok vitatnák szerintem.

A probléma az emberiséggel, hogy képtelen kezelni olyan fenyegetéseket, amik nem közvetlenül veszélyeztetik. Ez gondolom evolúciós okokra vezethető vissza, nem éri meg olyasmi elkerülésébe energiát fektetni, ami lehet, hogy soha nem következik be. A cigit se teszik le sokan, hiába van esélyük rákot kapni 20 év múlva. Pedig ez könnyen válhat élet-halál kérdéssé. Itt ugyanez megy nagyban. Egy távoli, valószínűsíthető fenyegetés elkerülése a jelenben hátránnyal járna, és a vetélytársak megelőznék az adott csoportot életminőség, termelés, üzleti sikerek, stb terén. Így aztán nincs összefogás, hogy változtassunk, szerintem soha nem is lesz.