wednes#17
A fokozás mértéke és gyorsasága még kérdéses. Van aki szerint 30 év alatt változott annyit(ránézett az Északi-sarkra), mint régen 600-800 év alatt, fene tudja.
A gyorsítást azért kell tanulmányozni, mert elképzelhető, hogy a fokozással a természetben új "kapcsolókat" indítHATUNK el (vagy nem indítunk el v. elhanyagolható mértékben). Például fagyott szibériai tundra, az olvadás miatt elkezdni kiengedni a metánkészletét a légkörbe. Az óceánokban lévő metán is felszabadulhat. Ez a kérdést kéne vizsgálni józanul, hogy mikor megy végbe, milyen intenzitással, mennyi idő alatt.
Én azt gondolom, ha az emberiség tud tenni azért(akár mellékesen is), hogy kevesebb CO2 bocsátson ki akkor tegye meg, szép fokozatosan, kerülve minden drasztikus lépést és hisztériát. Mert szerintem sem ez a legnagyobb gond a Földön, de fejlődhetünk ebben az irányban is, mert ettől rosszabb nem lesz.
Azt nagyobb problémának érzem, hogy a környezetvédelem, "zöld gondolkodás"= CO2kibocsátás. És ezzel le van tudva az egész.
Úgy tűnik az nem kap akkora prioritást, hogy az emberiség magát mérgezi a legjobban. Szerintem ez a legfontosabb, hogy saját magunk részére egy élhetőbb, egészségesebb környezetet hozzunk létre a nagyvárosokban, vidéken vagy bármilyen területen.