• kisemlős
  #26
  hm... Ezt ugye Te sem gondoltad komolyan! :-))
  Mókás lenne, ha egy Tesla kaliberű tudós egy nap bejelentené, fiúk itt az ingyen energia. Szétküldené a világban a tudományos társaságoknak, újságoknak, gyáraknak, üzemeknek, de még a műhelyeknek is e-mailben. Megállíthatatlan lenne. Tételezzük fel, a berendezés egyszerű, akár gépésztechnikus is összeállíthatná, és nem kerülne többe az anyagköltsége, mint 20.000 forint.

  A kormányok eleinte tiltanák... de terjedne rohamosan. Bedőlne az olajipar... és rántana magával mindent.
  Gondolj bele!
  Az olajipari cégek megtorpannának, nemcsak a fúrótornyokról bocsájtanák el az embereket, de nem kellenének annyian a finomítókba sem, a benzinkutak és a személyzete feleslegessé válna, nem kellenének tanker kamionok, hajók, de még csak a benzinkutak területét kaszáló/karbantartó vállalkozók sem.
  Leállnának az erőművek, velük együtt az olyan fémipari cégek is, amik az erőműveket szolgálják ki. Bányászokra sem lenne szükség. A villamos hálózat feleslegessé válna, a kormányok valószínűleg nem engednék elbontani, tartaléknak meghagyva, de az energia vállalatok a veszteségek csökkentése érdekében bontanák.
  Az autógyárak elbocsájthatnák a robbanó motorral foglalkozó részlegeket, vele együtt bukna az adagoló, porlasztó, szűrőgyártás. A Vízhűtés is felejtős többet. Az autókból kiszórt vas és réz fedezné a villanymotorok gyártási szükségletét. Sőt, a vas ára meredeken zuhanna.
  Megszűnne a távhő, mehetne a radiátor is kohóba :-) De még a téglagyár is küldene el embereket, mert a házakra többet nem kell kémény! Felesleges a kéménytégla gyártás...
  Ezen üzemágak felszámolásával megszűnne az ezt a réteget kiszolgáló szolgáltató/kereskedő réteg. A színház épp úgy bezárna egy ipari városban, ahogy ruhaüzlet.
  ÉS még lehetne a sort folytatni a végtelenségig, a vége, hogy 70%-os munkanélküliség alakul ki, s meg kell indítsd a háborút!
  Summa summárum, kell a fenének ingyen energia!

  Elnézést az agymenésért, csak eljátszottam a gondolattal.... bocs, mégegyszer!