• NEXUS6
    A probléma az, hogy az olyan fórumok, amelyek arra lennének jók, hogy az ilyen globális kihívásokra megoldást, konszenzusos cselekvési irányt találjanak pl az ENSZ, elég gyatrán működnek. Nagyhatalmak akaratával ütközőleg kersztül vinni valamit gyak lehetetlen.

Aztán egy ilyen kis országnak nincs elég ereje, hogy az itt zajló folyamatokat kontrolálja (nyitott gazdaság, EU része vagyunk), vagy a külső folyamatokat ellenőrizze, befolyásolja, érdekeit érvényesítse.

Jó szöveg, és sajna csak az, hogy az ő problémájuk a miénk is.
    Tudom, és akkor mi van?
    Egy átlag amcsi állampolgárnak se sok beleszólása van a világ dolgaiba, abba, hogy a domináns naghatalom, (helyesebben annak vezetői) mit csinálnak. Akkor itt mit csináljak azon kívül, hogy fórumozgatunk?

Ez a mostani környezeti válság azért sok mindenre jó. Felveti eleve a környezettel való kapcsolatot, a gazdaság, a politika, a kultúra problémáit. Itt nem egyszerűen arról van szó, hogy tessék a CO2 kibocsájtó országoknak a kvótához tartani magukat. Szerintem messze nem a CO2 a legnagyobb gond, valójában csak ezt akarom mondani.
    A magam részéről soha nem tagadtam, hogy ilyen környezeti válság lenne. De ez nem csak az, és valójában sokadrangú kérdés, a CO2 kérdése, meg hogy mi emberek tehetünk-e erről vagy sem.

A kérdés az, hogy akarjuk-e és hogyan akarjuk ezt a krízist túlélni?
    Én túlakarom, és egy egészséges társadalomban, ahol jó élni.
    A méregzöldek meg alig várják, hogy összeszedjék a bátorságukat egy jó kis öngyilokhoz. A magam részéről csak támogatni tudom ebben őket, mint igazi humanista.
    ;)