• NEXUS6
    #49
    Nem kötözködni akarok, de az egész okfejtésed alapvetően hibás.

    Csak a hálivúdi filmekben van, hogy szemből szétüssük, megállíccsuk a zaszteroidát. Valójában általánosságban az eltérítés azt jelenti, hogy a mozgási irányára merőlegesen adsz egy impulzust, amitől az X fokkal eltérül. Orbitális, keringő mozgásnál ez bonyolultabb lehet. Pl szemből adsz neki impulzust, akkor lassul, alacsonyabb pályára áll, de ezt te is tudod. Ha mondjuk 2 évvel korábban akármilyen test kap egy elenyésző impulzust és a pályája miliomod fokkal eltér, az 1000 000 000 km-es megtett pályán már 2 év múlva már azt jelenti, hogy messze elzúg a Föld mellett és soha vissza se tér a közelébe.

    Van olyan terv, hogy csak annyit csinálnak, hogy az aszteroida mellé felküldenek egy nagyobb tömegű űrhajót, ami pusztán a gravitációs hatásával eltéríti annyira, hogy ne legyen gáz belőle.

    Meg aztán nem pont a legsimább felszínen kell robbantani, egy kráter, hasadék önmagában megfelelő arra, hogy irányítsa a robbantás energiáját, jelentősen növelje a hatásfokot.

    Szal annyira azért nem vészes a helyzet.
    Az űr érdekes hely, a hálivúdi filmek felét sem mondanak el róla, amilyen valójában.
    Most volt pl, ez a napkitöréses hír. Nekünk annyit jelent, hogy mondjuk a mobilszolgáltatóknál az állomások félszázaléka időlegesen kiesik.

    Ha lennének űrkolóniáink, akkor viszont a legtöbb jelentős veszélybe kerülne, akár halálesetek is lehetnének!