• blessyou
    Nem tudom, honnan veszed azt, hogy a The Dark Knight a realizmusa miatt lett siker. Ezt én még sosem hallottam senkitől, mellesleg nem is igaz (ultrahangszonár-képalkotósisak meg a csontig leégett arccal való sétálás azért messze van a realizmustól). Ami A sötét lovagot népszerűvé tette, az a rendezés, a jellemábrázolás, és a történet volt, az kábé negyedleges, hogy hogyan van sminkelve Joker, meg hogy hogyan néz ki a Batmobil. Nem ettől fog valami jó filmmé válni, de még jó Batman-filmmé sem. Felesleges a képregények képi világához ragaszkodni. A képregények dolgoznak és építenek a rajz stílusára és technikájára, mivel ez az az eszköz, amivel kifejeznek dolgokat, mivel nincs sem írói narratíva, sem színészi játék. De egy filmben adva vannak olyan eszközök, melyek nagyobb teret engednek a képi ábrázolásban amellett, hogy maga a karakter hitelessége sérülne.
    Szóval ez az egész nagyjából ugyanolyan értelmetlen, mint a Gyűrűk Ura filmváltozatának támadása a könyvtől való eltérése alapján.
    Ez Batman-film, amaz meg Batman-képregény. A kettő nagyon különböző műfaj.