• Balumann
    "Persze, hiszen én tudom kinek mi jó, mert értek a winhez is, meg a linuxhoz is, és igazam szokott lenni. Laptopokat meg azért is kerülöm mert drágák de legalább szarok is. Apropó mi is a bajod a linuxxal? Hogy nem tudsz bánni vele és nem akarsz szopni vele? Akkor én miért nem mondhatom a laptopra hogy leszarom nem fogok foglalkozni vele? :D"

Hát a leírtak alapján nem igazán látszik, hogy tudnád kinek mi a jó. Én telepítettem másnak linuxot is (több szopással ez tény, de én nem mondtam ilyet, hogy leszarom, nem foglalkozok vele...), amikor úgy ítéltem meg, hogy jobban megfelel neki.
    De hogy a laptopokkal mi bajod, nem értelek.

"Linuxon legalább nyitok egy paranccsort, és megvan a hiba, winen meg összevissza kapcsolgatok mindent, mert a semmitmondó hibaüzenet miatt nem lehet tudni mi a baja, és csak próba szerencse alapon derül ki a probléma :D"

Ez az egy amivel részben egyet tudok érteni, Linux alatt használhatóbbak a hibajelzések, ettől függetlenül Windows alatt hamarabb találtam mindig megoldást a problémákra (pl. Linux alatt "Disabling IRQ #16" beletelt jópár keresésbe, mire megtaláltam, hogy mit kell csinálnom, hogy random időnként ne faggyon szét a rendszer az asztalimon, viszont érdekes, hogy ezzel csak a saját gépemen találkoztam ,sehol máshol nem).

"míg winen csomó mindent csak guiból lehet elérni), ja felhasználóbarát a linux mert guiból és paranccsorból is használható ;) míg winen x dolog csak guiból érhető el, y meg csak parancssorból"

Maradjunk annyiban, hogy Windows alatt szinte mindenre lehet találni jó GUI-t, akár külső alkalmazásként, ott mindig ez volt az irányelv, grafikus felületről lehessen elérni mindent, jól átlátható módon, hogy mindenki tudja használni.
    Linuxnál ez inkább fordítva van, rengeteg minden csak parancssorból, konfig fájlokból érhető el, és nagyon sok mindenhez csináltak már grafikus felületet, de ez mindig ilyen másodlagos dolog. Valóban vannak dolgok, amihez a Windows regisztrijében kell turkálni, de még azért ahhoz sem kell túl nagy rendszergazda tudás, abban is szépen rendszerezve vannak a dolgok, nem konfig fájlok teli kommentezve, meg parancssoros izék, és leírások alapján bárki be tudja írni amit akar (de azért tegyük hozzá, hogy azért annyira túl sok minden nincs, amiért ezért kell turkálni, én az elmúlt évek alatt a CD kulcsot írtam át legtöbbször regisztriben tört játéknál XD ).

"(bár nyilvánvaló hogy a legtöbb itt win mellett kardoskodó életében nem látott linuxot csak a neten olvasta hogy paranccsorozni kell, és fú de gáz :D )"

Irogass még ilyen hülyeségeket légyszi :D