Azért ez már durva, ennyire Linux fanatikusnak lenni :D
Én is nagyon sokat használok Linuxot is, és nem egy embernek telepítettem már (Windows mellé is, meg önállóan is), van aki szinte "fanatikus" is lett, de többségben sajnos mindig volt valami akadálya, hogy azt használják. Továbbá messze nem olyan stabil, jól kezelhető minden körülmények között, mint ahogy beállítjátok, és ennél jóval több eset van, amikor egyszerűen nem felel meg a Linux az illetőnek.
Csak hogy ne csak levegőbe beszéljek, példa:
-játékok (amik csak Windowsra vannak, nem aknakeresőre gondolok...)
-Microsoft Office (normális kompatibilitás minden neten fellelhető dokumentummal, prezentációval, és könnyebben használható, megszokott felület)
-flashplayer (kivesézve szerintem)
-hardverek, interfészek kompatibilitás problémák, szoftveres hiányosságok (pl. Nokia E51-emet nem tudtam összehozni Linuxal, nincs Nokia Ovi Suite, a hangot sem tudom úgy belőni mint Win alatt a Realtek HD audio managerrel), laptopokon a wifivel és energiagazdálkodással van sokszor gond, Windows alatt tovább bírja aksival, stb. )
-munkaeszköz, sokkal több eset van ennél mint amiket felsoroltál
Linux többnyire lassabb gépeken válik be (mondjuk akik nem fejlesztik, azok általában nem is használják túl sok dologra ^^), azokon tényleg jó.