• Mardel
    Kedvencem a mai feladatom volt.
    Nagybátyám notebookján windows7-ben meg keleltt oldani, hogy ha betesz a meghajtóba egy dvd filmet akkor automatikusan játsza le, és ha megállítja, vagy kikapcsolja a gépet akkor jegyezze meg hogy hol tartott.
    Első körben felraktam a kmplayert ami kezel dvd-t is és beállítottam hogy jegyezze meg a fájlok pozicióját és onnan folytassa.
    Második körben beállítottam az automatikus lejátszásban hogy dvd videónál kmplayerben indítsa.

3. kör volt nehézkes, ugyanis ha "sajátgépben" a meghajtóra kattintok kettőt akkor még mindig windows media playerben nyitja meg és sehol nem lehet átállítani.
    Próbáltam a alapértelemezett programokban beállítani meg fájltípus társításnál is.

Következő lépésként kikapcsoltam vezérlőpultban a media centert (ehhez már újraindítás kellett), utána annyiban változott a dolog, hogy nem media playert nyitotta meg ha meghajtóra kattintottam, hanem az ImgBurnt, DVD íráshoz...

Neten böngészek, mivel ha winen gondunk akadt mint linuxon, megint a google az aki valamit tud segíteni.
    Rátaláltam egy hasonló problémára angolul, csak ott a srác úgy "oldotta meg" hogy ha beteszi a dvdt és automatikus lejátszásban elindul, de közben kilép és később folytatni szeretné, és ne kelljen neki lejátszót nyitogatva betallózni a meghajtót, mindig kinyitja a dvd tálcát, majd visszanyomja és automatikus lejátszás miatt elindul neki a media player.

Szóval végén már regedithez nyúltam, mert kedves mikrosux olyannyira out of the box, hogy nem lehet beállítani, hogy a sajátgépben ha rákattintok a meghajtóra melyik program nyissa meg videó/audió tartalmat.