Tévedés, azt ismerte be, hogy ő szereti tákolni a rendszert.
Az MS támogatja őket szerverfronton, hálózati kütyükön olyan szintű az elterjedtsége mint desktopon a windowsnak.
Asztalin pedig szép lassú megfontolt csiga tempóval araszol fölfele. Lehet itt jönni a jó öreg 1%-os statisztikákkal, de igazából a retket nem érdekli. Én rengeteg embert "térítettem meg", amiben a térítés abból állt, hogy ránéztek a laptopomra, megtetszett nekik, kipróbálták, és ez maradt. Persze nem mindenki, de 10ből 8an kb.
Nálunk a család szinte teljesen pingvin orientált, nagyszülők (családi gép), apám(üzletember), anyám(ingatlanok területe), párom(kommunikáció szakos bölcsész) linuxot használnak teljes megelégedettséggel.
Én szeretek szöszmötölni a gépekkel, ez a hobbim, a munkám is részben.
Ettől függetlenül nem tartom magam hatalmas linux fannak, egyszerűen szeretem használni, bütykölni, és meglepni az embereket azzal, hogy egy p3 700mhz-es gépen 256 rammal (jelenlegi laptopom, nekem bőven elég, openttd, office, jútúb minitúbbal, zene, videó teljesen hibátlanul megy rajta) mi mindent lehet csinálni.
Üzemeltetek kisebb irodákat is linux alapon (szerver és desktop egyaránt), és teljesen elégedettek a felhasználók vele.
A linux tök jó, és ha bonyolult, hát, na bumm, bonyolult :)
man kernel :)