• lordsithlord
    #154
    Merész dolog egy mobilra szánt oprendszert és egy asztalit összehasonlítani. Egészen más funkciókkal bírnak, más teljesítményű készülékekre szánják őket, így szerintem nem is lehetséges ez.

    Éppen ezért, mikor Linuxról beszélünk, nem feltétlenül szerencsés dolog az Androidot felhozni példának. Igaz, hogy Linux alapú, de körülbelül ennyiben ki is merül a hasonlósága egy asztali gépre szánt Linux disztribúcióval. Más a felhasználási terület, mások az eszközök és még sorolhatnám, mi minden más.
    Ez okozza, hogy egy átlagos felhasználó igen nehezen fogja elfogadni, hogy az Android is Linux.

    Továbbra is tartom, hogy szervernek sok feladathoz a Linux a jobb. Valaki korábban írta, hogy fileszervernek rettentő lassú, nos én egy Suse Linuxot használok lassan 5 éve fájlszervernek, ezidő alatt nem volt vele semmi gond és miután rendesen bekonfiguráltam, közel 40%-kal gyorsabb lett a fájlelérés róla, mint Windows 2003-as társáról. Ugyanő írta, hogy keverem a dolgokat és az AD nem munkacsoport rendszer. Nos, én nem is ezt mondtam, hanem megjegyeztem, hogy a Linux alatt még nem található olyan, a csoportmunkát támogató rendszer, mint amilyen az AD. Valóban az AD nem csak ezzel a feladattal bír, hiszen ennél jelentősen több funkciója van, de Linux alatt ez az egyetlen, amit nem találhatunk meg.