Azért azt tisztázzuk, hogyha asztali rendszereken (átlag felhasználók legalábbis, nem kiszolgáló funkciókra) legnagyobb százalékban Ubuntut használnak, mivel ez a legfelhasználóbarátabb GNU/Linux rendszer, ennek van a legnagyobb támogatása, ezt a legegyszerűbb beállítani, stb.. (persze a Debian is közelít efelé, annak köszönhetően, a fejlesztők egy része is közös, és jópár dolog átkerült arra is, de azért az is macerásabb sokkal).
Igen, vannak olyan "buta" emberek, akik nem tudják, hogy az Android is linux alapú rendszer a mobilokon, nem tudom elképzelni, hogyan élhetnek ez nélkül. Pláne nem értem, hogy hogyan függ össze azzal amit mi állítunk, hogy a linuxoknak (első sorban Ubuntura gondolok) asztali, laptop, tablet környezetben még sok hiányossága és hibája van ahhoz, hogy az esetek nagyrészében kompromisszummentes alternatívát nyújtson a Windows helyett.
Dehát ennek nyilván az az oka, hogy nem tudjuk más linuxok is léteznek, pl. az Android is... XDDD . Nincs értelme egyszerűen az érvelésednek.
Én mint írtam használom rendszeresen, tesztelgetem, állítottam is már be embereknek, segítettem hibákat megoldani másoknak, és optimista vagyok-e téren, hogy tovább fog fejlődni, felismeri azokat a hátráltató irányvonalakat, amikkel szakítani kell, ha szeretne előretörni (mégha ez a többi fejlesztőnek nem is tetszik) - ahogy az Android is tette.