• xrt
    #90
    "Csupán csak közgazdasági szakon végeztem a felsőoktatásban. Biztos nem tudom miről beszélek."

    És??? Van egy papírod mint még sok ezer embernek, jelenleg pedig a közgazdászok is függetlenül a diplomájuk milyenségétől össze-vissza nyilatkoznak, intézkedéseket javasolnak, megoldás még nincs. Tényleg képtelenség lassan két közgazdászt találni akik azonos véleményen lennének...



    "Egy meglévő válság, hogy érthető legyek, az már olyan, mint a fizikában a feketelyuk és az eseményhorizontja. Örvénylő akréciós koronggal. Aki belepottyan, annak annyi, és csak az elkerülésére vannak tervek."

    És a válság eljövetelének megjóslása? Vagy mindennel így van minden közgazdász? Akkor lehet nekem is közgazdásznak kellett volna mennem, ha nem jön be amit javaslok megindoklom mondjuk hogy nem lehetett tudni előre.



    ""És tudom nincs képzésük ilyen téren; de eszerint érzékük sem ahhoz hogy akár csak belegondoljanak a következményekbe."

    Pont nekik van fogalmuk róla, neked meg nem."

    Nekik is csak érintőlegesen van. Vagy lehet már szociológus diplomád is van hirtelenjében? Akkor te vagy a joker?



    "Kevered a mikro- és a makrogazdaságtant.

    A mikro foglalkozik a vállalatokkal és a pénzügyekkel, a makro meg az államháztartással, válságokkal."

    Nem írtam mikro és makro gazdasággal kapcsolatos dolgokat. Általánosítottam. Most te azt hiszed a makrogazdasági intézkedések nem hatnak az emberekre vagy a mikrogazdasági eseményekre? Te tényleg érzéketlen vagy a következményekre.



    "Mondom, hogy láttam, és orbitális baromságokkal volt teli.
    Szerepelt benne, hogy az IMF megjelent Argentínában. Utána meg mutogattak egy virágárust, aki szerint az IMF miatt ment tönkre az üzlete."

    Ha még emlékszel menekülési útvonalnak javasoltam a filmet ha nem szeretsz olvasni. Nézz utána a feltételeknek és a következményeknek, nem könnyű mert régen történt.
    Azért ez is kifejezi nem hiszed következményei is lehetnek a rossz intézkedéseknek lévén lenézed azt is ha valaki elmondja a véleményét. Mi lenne veled felsőbbrendű közgazdásszal ha nem lennének virágárusok, parasztok (jó értelemben), gyári munkások, stb. stb. stb.
    De ha már az IMF-nél tartunk mondanál egy azaz egyetlen olyan példát ahol az IMF - és a szerinted általuk nem felállított feltétel-lista betartása - sikertörténetet okozott? Kíváncsian várom hol volt ilyen...



    "Egyábként valld már be legalább magadnak, hogy a közgazdasági fogalmakkal sem vagy tisztában, csak láttál egy filmet, amit az ismereteiddel meg sem tudsz ítélni, de neked tetszett a tálalás és az hatással volt rád!"

    Jó igaz, neked van egy papírod. De azért ne nézz már le mindenkit, nem csak a diploma jogosít fel a tudásra és gondolkodási képességre (nem magamról beszélek...)! Sértegetéssel semmit sem érsz el.