• xrt
    #88
    "A magánnyugdíjpénztárba éppen úgy a bruttó fizetésemből vonták le a befizetendő összegeket, mint az állami adószerű TB és nyugdíj befizetéseket. Azaz pénz az volt rá. Csakhogy erre az összegre normálisan nem tehette volna rá a kezét a kormány."

    Azt hiszem te nem vagy tisztában a dolgokkal. Az átkosban történt ballépések miatt az adott időben befizetett járulékokból történt/történik a kötelezettségek kifizetése. Ez azt jelenti, hogy a az elmúlt pár évtized munkája után járó nyugdíjakat az esedékesség idejében befizetett járulékból fizetik. Ez azt jelenti, nincs meg az a pénz ami be volt fizetve, el lett költve.
    Tény hogy te most úgy érzed le kéne zárni a korszakot, ne kapjon senki semmit mert te csak magadra gondolsz. Te befizeted az a tiéd. Hát nem. Te most fizeted azok nyugdíját akik az elmúlt időkben dolgoztak és fizettek. Majd amikor te nyugdíjas leszel azok fizetnek majd akik akkor dolgoznak. Ez a nagy helyzet most.
    A MNYP-be fizetett járulék miatti kiesés miatt az állam vett fel hiteleket amelyek kamatköltségét ismét visszaterhelik az adókra, mert ugye miből is tud fizetni az állam? A befolyt pénzekből. Az MNYP jó ötlet attól a pillanattól hogy suficites az állam ktgvetése, de olyan ritkán van.

    Persze majd a tisztelt közgazdászok megoldják ezt is mint a jelenlegi gazdasági helyzetre is mindig jól reagálnak. :S