• willcox
    Én egyszer éreztem zuhanó érzést. Azt álmodtam, hogy egy nagyon magas hegyről zuhanok le. Maga a zuhanás sokáig tartott (álmomban), viszont akkor ténylegesen is leestem az ágyról. Akkor nem a saját ágyamban aludtam, hanem idegen helyen, egy aránylag keskeny ágyban. A tényleges zuhanás nagyon rövid ideig tarthatott (50-70 cm magas lehetett az ágy), de álmomban ez perceknek tűnt.
    Volt még egy érdekesség, ez is nagyon régen történt: álmomban parázsba estem, és nem tudtam kijönni belőle. Nagyon fájt, és akkor felébredtem. Ami az érdekes, hogy utána még vagy egy órán keresztül fájt mindenütt a bőröm, úgy, mint amikor az ember megégeti magát.
    Az elsőnek leírt álmom alapján azt állapítottam meg, hogy maga az álom valamilyen kapcsolatban áll az alvó állapotban is működő érzékszerveinkkel, és az álom rendkívül gyorsan megy végbe, máskülönben nem álmodhattam volna azt, hogy percekig zuhanok. A másodiknak leírtból pedig azt állapítottam meg, hogy az agy csúnyán meg tudja tréfálni az ember érzékelését. Egyébként akkor is hasonlóan az agy tud bekavarni, ha valakinek pl. fáj egy már meg nem lévő foga, illetve amputált végtagú emberek számoltak be olyasmiről, hogy időnként úgy érzik, hogy fájnak az ujjaik a már rég meg nem lévő végtagjukon. Persze ebben semmi meglepő nincs, hiszen az agy az idegrendszer központja.