• Doktor Kotász
    Tények: Magyarán hazugság, hogy ők találták ki az okostelefont, hazugság, hogy ők fejlesztették ki a érintőképernyős telefont.

Ami még tény:

Hogy az apple a kéziszámítógépgyártóktól lopta az ötletet, hogy telefonfunkciókat csempésszenek be egy nem telefonként napvilágot látó készülékbe.

Ami pedig botrányos, az a szabadalmi szokás. Az aplle most védette le azt, hogy egy ujjmozdulattal aktíváljuk a billentyűzárat. Nonszensz, röhej, szégyen.
    Azt megértem, hogy egy protokolt kidolgoz valaki, egyfajta ipari szabványt, mint a TCP/IP, a Java VM, azt szabadalom alá helyezi (nem ismerem ezek liszenszét, lehet, hogy rossz példák), de gondolom érthető miről beszélek.

De azt, hogy melyik ikon hol legyen, meg milyen színű, meg az ilyen gyökérségeket felháborítónak tartom.

Úgy ahogyan van, a jelenlegi struktúra szar. És aki ezt másképp gondolja, minden anyagi érdektől mentesen, az egy idióta barom.

Az apple nem az iphonja meg a termékei, hanem a viselkedése miatt egy gyökér. Egyrészt minden lopott ötletükről azt hazudják, hogy saját forradalmi, másrészt undorító módszerekkel perelnek mindenkit, akitől félnek.

Steve Jobs semilyen tiszteletet nem érdemel. A halála az egész iparág javát szolgálta, és ahogyan az androidról beszélt, megvetendő személyiséget mutatott magáról. A halálán volt, és a legfontosabb mozgatórugója az android megsemmisítése volt.

Az androidot jobban sirattam volna, mint Jobsot.

Régebben szerettem az apple-t. Ma ez már nem igaz.