• Doktor Kotász
    "Az meg hogy megy a fika elég röhejes. De ez mindíg is így volt. A "kisebb" cégek akik így másolgatnak, ötlelet lopnak, csak szeretnének itt tartani. Érdekes, hogy az elmúlt pár évben lett akkora az Apple amekkorát el se tudtak képzelni."

Nekem ezek a telefonok nem jönnek be. Az iphone előtt sokkal korábban voltak érintőképernyős telefonok. Nem is nagyon érdekeltek senkit ezek a készülékek, mert a trend az volt, hogy a készülék legyen minél kisebb. Egyáltalán nem volt vonzó senkinek, hogy legyen egy kétszer akkora telefonja, amit beszélgetés közben letehet a fülével. A klasszikus mobilgyártók nem is foglalkoztak ezzel a vonallal. Már meg sem mondom milyen cégek áltak elő ilyen készülékekkel. A Compaq a kéziszámítógépeihez kínált GSM-modult, és a legtöbb ilyen telefon valamelyik kéziszámítógépgyártó terméke volt. Az Iphone sem telefon volt a kezdetekben, hanem az MP4-lejátszós ipod. Egyszerűen belebuheráltak egy gsm-modult, és így telefonfunkciója is lett, és telefonként kezdték árulni (ipod touch). Magyarán az Apple semmi mást nem csinált, mint lopta az olyan kéziszámítógépgyártók ötleteit, akiknek a telefonjai senkit nem érdekeltek.

Az apple tábor kellett ahhoz, hogy Steve Jobs eléjük kiállva beléjük magyarázza a nem létező szükségletüket.

Engem például rohadtul zavar, hogy nem lehet kapni egy normális telefont. Legyen benne telefon, sms, és kicsi legyen, ne ekkora drabál, mint az érintőképernyősök. Zavart, hogy a fülemmel néha régebben letettem a telefont.

Magyarán egy kurva szó nem igaz abból, hogy az Apple bármit is feltalált, és őt másolják. Nem, az Apple majmot csinált az emberekből, és már olyan dolgok után ácsingóznak, amire nem is volt szükségük, és a többi cég erre az új szükségletre reagált. De ez nem azért van, mert az Apple olyan zseniális dolgot talált ki, hanem azért, mert az Applenek olyan idióta fanatikus tábora van, hogy az után is két kézzel kapállóznak, ha a kedvenc cégük portékája, amire igazából nem is lenne szükségük.