126
  • Doktor Kotász
    "Az meg hogy megy a fika elég röhejes. De ez mindíg is így volt. A "kisebb" cégek akik így másolgatnak, ötlelet lopnak, csak szeretnének itt tartani. Érdekes, hogy az elmúlt pár évben lett akkora az Apple amekkorát el se tudtak képzelni."

Nekem ezek a telefonok nem jönnek be. Az iphone előtt sokkal korábban voltak érintőképernyős telefonok. Nem is nagyon érdekeltek senkit ezek a készülékek, mert a trend az volt, hogy a készülék legyen minél kisebb. Egyáltalán nem volt vonzó senkinek, hogy legyen egy kétszer akkora telefonja, amit beszélgetés közben letehet a fülével. A klasszikus mobilgyártók nem is foglalkoztak ezzel a vonallal. Már meg sem mondom milyen cégek áltak elő ilyen készülékekkel. A Compaq a kéziszámítógépeihez kínált GSM-modult, és a legtöbb ilyen telefon valamelyik kéziszámítógépgyártó terméke volt. Az Iphone sem telefon volt a kezdetekben, hanem az MP4-lejátszós ipod. Egyszerűen belebuheráltak egy gsm-modult, és így telefonfunkciója is lett, és telefonként kezdték árulni (ipod touch). Magyarán az Apple semmi mást nem csinált, mint lopta az olyan kéziszámítógépgyártók ötleteit, akiknek a telefonjai senkit nem érdekeltek.

Az apple tábor kellett ahhoz, hogy Steve Jobs eléjük kiállva beléjük magyarázza a nem létező szükségletüket.

Engem például rohadtul zavar, hogy nem lehet kapni egy normális telefont. Legyen benne telefon, sms, és kicsi legyen, ne ekkora drabál, mint az érintőképernyősök. Zavart, hogy a fülemmel néha régebben letettem a telefont.

Magyarán egy kurva szó nem igaz abból, hogy az Apple bármit is feltalált, és őt másolják. Nem, az Apple majmot csinált az emberekből, és már olyan dolgok után ácsingóznak, amire nem is volt szükségük, és a többi cég erre az új szükségletre reagált. De ez nem azért van, mert az Apple olyan zseniális dolgot talált ki, hanem azért, mert az Applenek olyan idióta fanatikus tábora van, hogy az után is két kézzel kapállóznak, ha a kedvenc cégük portékája, amire igazából nem is lenne szükségük.
  • Doktor Kotász
    "Az iPhone nem csak telefon: stílus és elegancia. Ezt nem én mondom, hanem mindenki, aki kitart mellette, és bizony nagyon sok művész, híres ember is van közöttük. Maradjunk abban, hogy a művészeknek a véleménye nagyobb súllyal esik latba nálam, mint pár irigy, pénztelen paraszté. Menjetek és játszatok nagyfiút valahol máshol"

Ha szerinted az a csóró, akinek nincs ájfonja, és aki megvesz egy ilyen telefont, attól már vagyonos, akkor elég nevetséges vagy.
  • Ferrer
    Szerencsére nem tudta véghez vinni..
    Régebben úgy voltam vele, hogy az iPhone magasan veri az Androidot az alkalmazások színvonalát illetően, ezt kezd megdőlni, meglepődtem, hogy kezdett "beindulni" a Market tavalyhoz képest. Azért még mindig jobbak az Iphone applikációi, az összhatást tekintve meg egy jó ideig még sokkal jobb lesz. (pl. alap Android téma, a programok stílusával együtt bűn ronda, az ikonnal se foglalkoznak sokan) Az ilyen dolgokat a Scorpion meg lexon-féle megkeseredett hülyék sosem fogják észrevenni.
  • lenox01
    Ez számít nektek, hogy jól nézzen ki az nem érdekes hogy trágya az egész. Menősködni tudjál vele az utcán meg villogni a haverok előtt. Szánalmas egy ifan vagy te is.
  • dzsagon
    még jó hogy hamarabb meghalt
  • 5c0rp330n
    nekem is androidos telefonom van. mondanam, hogy emlekeztet arra, hogy mekkora tragya szar volt az iphone-om, de igazabol eszembe se jut az iphone, es fel sem merul, mint valos opcio.
  • azolee
    Arra sosem gondoltál, hogy OKA van annak, hogy aki Apple hívő az az is marad? Biztos, hogy azok a hülyék? Kicsit hasonlít ez ahhoz, amikor ketten állnak egymással szemben és nézik a köztük lévő rácsot. Abból a szemszögből nehéz eldönteni, hogy ki van a kerítésen belül és ki van kint.
  • azolee
    Androidos telefonom van, elmondanám. Egy fontos tulajdonsága van: emlékeztet arra a hibára, hogy megvettem és ösztönöz arra, hogy megvegyem az iPhone-t.
  • 5c0rp330n
    hat, az elvakult applebuzi csak elvakult applebuzi marad.
  • azolee
    Az iPhone nem csak telefon: stílus és elegancia. Ezt nem én mondom, hanem mindenki, aki kitart mellette, és bizony nagyon sok művész, híres ember is van közöttük. Maradjunk abban, hogy a művészeknek a véleménye nagyobb súllyal esik latba nálam, mint pár irigy, pénztelen paraszté. Menjetek és játszatok nagyfiút valahol máshol.
  • lenox01
    Az Apple már rég nem vezet semmit sem csak a marha ifanokat az orruknál fogva.
  • a_n_d_r_e_w
    Vezette...
  • tucky1
    "Pl. "az Apple csupa technikailag a konkurencia megoldásaitól jócskán elmaradó, túlárazott fost árul". Aztán az állítólagos minőségre fogják az egészet...jah...létezik olyan ájfón, amelyiken nem reped szét a csatlakozó körüli műanyag rész pár hónap rendeltetésszerű használat után? :D "

Létezik, mindjárt az első ami megjelent, de ha ennyire tisztában vagy a dolgokkal (és technológiájukkal), akkor ezt nem értem hogy nem tudtad. A többi felvetésedre kár is karaktert fecsérelni :D
  • narumon
    Persze a rákkutatás már csak ilyen.. minél többet költesz rá annál hamarabb van eredmény... jólvan pistike leülhetsz....
  • narumon
    "Már réges-rég nem ők vezetik a piacot."

Hát ki? Az okostelefon piacot utca hosszal vezeti az apple...
  • hammerjoe
    Ritka gerinctelen egy fószer volt!! Méter vastag bőrrel a pofáján!! Nem örülök a halálának, de ha másra(pl.rákkutatás,...stb.) költöttek volna annyit, mint az őket állítólag meglopók beperlésére, akkor még lehet, hogy élne!! Bár akkor meg most is hallgatnunk kéne a nagyképű önelégült szövegét!! Egy f*szkalap volt valljuk be!!!
    Lehet utálni iphone rajongók!!!
  • lordsithlord
    Persze, hogy gyűlölte a Google-t, hiszen visszautasították vételi ajánlatát anno :D
    Az androidról annyit, hogy félt tőle, ezt a félelmet pedig, mint ahogy gyakran teszik az emberek, gyűlöletnek állította be. Félt tőle, mert látta, hogy az Androidos készülékekben már most is több lehetőség van, mint az Apple termékeiben.

Nem véletlen ez a rengeteg szabadalmi per (mit ad isten minden ellenfél Androidos készülékekkel foglalkozik, sőt, gyakorlatilag minden megtámadott készülék Androidos), hiszen az általuk támadott technológia több esetben is nagyobb tudással bír, mint Apple-s vetélytársai.

Ami tény, az az, hogy minőség tekintetében valóban még mindig toronymagasan vezet az Apple, ugyanakkor mostanra döbbentek rá, hogy technikailag elrobogtak mellettük.

És mi a legjobb védekezés? Hát a támadás!

Na, ezért akarta Steve Jobs elpusztítani az Androidot :)
  • FtranX
    Most olvasom a konyvet. Egy hihetetlenul bekepzelt, onzo, nagykepu alak volt, aki minden latnoki kepessegei ellenere bizonyos dolgokban totalisan vak volt. Szerintem siman nem erezte, hogy miert nonszensz, amit az Androidrol mondott illetve, hogy miert gaz, hogy elveszi a felhasznalotol a sajat eszkoze feletti iranyitast.
  • LaMeRick
    Megkövetem magam, az októberre kerestem.
  • LaMeRick
    Még jó, hogy október 5.-én halt meg... Persze ez ne érdekeljen senkit:)
  • Amiga
    Szerencsére nem érte meg...
  • csulok0000 #25
    Az nem meglepő és nem is gond hogy az ellenfelek le akarják győzni egymást. A probléma az Jobs felfogásában volt. Amikor kezdte akkor fanatikus módon kiakarta irtani a IBM-et(De akkor pont hogy az MS-sel kellett volna foglalkoznia) Most kiakarta nyírni a Google-t. Ő tényleg elhitte hogy ezek a cégek a Gonoszt szolgálják és hogy ő lesz az aki megmenti a világot tőlük.
  • Chocho
    Nem értem, mi ebben a meglepő. Riválisok voltak, egyértelmű, hogy az Android pusztulását szerette volna látni.
  • laziga
    Az android egy összeollózott szar, de még lehet jó és egyre jobb! Az ios drágán eladott szar tele szabadalom perekkel viszont innovatív kezelés technikával. A winfos az tudjuk bár talán a nokia gatyába rázza.
  • Mike at home
    "az volt a meggyőződése, hogy az operációs rendszer az Apple megoldásainak másolata, azt a Google egész egyszerűen ellopta a cégétől"

Jobsnak ez volt mániája, mindenki tőle lop
  • Pretorian
    Aki olyanokat mond a 2010-es WWDC-n, hogy "2007 - The iPhone reinvents the phone", attól mégis mit várhat az ember? :)
    Véget nem érő nagyzolást, porhintést, egyszóval semmit.
    Egyébként meg a tolvaj ne sírjon, ha kirabolják.
    Jah, és ha mondjuk Larry Page mondott volna hasonló dolgokat a saját könyvében az iOS-ről (teljesen jogosan, azt tegyük hozzá), akkor már biztos menne a per, hogy tiltsák be a könyvet.
    Pl. "az Apple csupa technikailag a konkurencia megoldásaitól jócskán elmaradó, túlárazott fost árul". Aztán az állítólagos minőségre fogják az egészet...jah...létezik olyan ájfón, amelyiken nem reped szét a csatlakozó körüli műanyag rész pár hónap rendeltetésszerű használat után? :D

Már réges-rég nem ők vezetik a piacot.
  • speed2006
    :D
  • lenox01
    "A keresőn kívül minden terméke - Android, Google Docs - szemét." Jobs megpróbálta elérni, hogy a Google ne fejlessze ki a mobil operációs rendszerét, de nem járt sikerrel."

Aham. Tehát az android egy szemétkupac de azért minden eszközzel próbálta megakadályozni hogy piacra kerüljön. Nahát mintha kis ellentétet vélnék felfedezni szavaiban. Ja megvan miért. Mert mindig is egy mini diktátor volt jó sok iseggnyaló bólogató fan-nal körbevéve.
  • fergusonpapa
    SG szinvonnal
  • Rotyoka
    De az Android nyert!
  • Betonparaszt
    Éljen a bulvár!!!
  • Crane
    Én nem értem ezt az Android fikázást. Valaki magyarázza már el nekem, hogy mi a rossz az Adroidba, mert én minden nap használom, de eddig semmi bajom nincs vele. Teszi a dolgát, nem kérdez. Elolvasom az e-maileket, telefonálok, kocsiban megy a navigátor. Abszolút semmilyen nehézséget nem okoz kezelni, minden logikus benne... szóval akkor mi hibázik?
    Hogy nincsen megrágott alma a telefon seggén? :)

Egyébként ha már a hetei Setve Jobs könyv reklámcikknél tartunk: Azt gondolom, hogy az Apple még megütheti a bokáját, hogy a cég arculata ennyire egy ember személyi kultusza köré épült fel. Félek, hogy ez rosszul fog elsülni Jobs halálával (RIP!).
    Illetve még egy gondolat a jobs kultuszról: Biztos zseni volt, ezt én nem is vitatom, de nem kellene elfelejtkezni arról a sok szakemberről, és mérnökről sem, akik mögötte álltak, és dolgoztak, és feltaláltak, hogy aztán ő a végeredménnyel kivillogjon a színpadra.

Végül kérdem az SG-t: Most akkor minden héten lesz egy részlet a nagy SJ könyvből, és az utolsó bekezdés mindig ctrl+c ctrl+v lesz? :D Értettük már a fekete pulóveres cikkből is, hogy meg kell venni a könyvet különben senkik leszünk. :D
  • Yodafon

Problem Jobs?
  • cloud.strife
    Hihetetlen, de megértem az embert....

Az meg hogy megy a fika elég röhejes. De ez mindíg is így volt. A "kisebb" cégek akik így másolgatnak, ötlelet lopnak, csak szeretnének itt tartani. Érdekes, hogy az elmúlt pár évben lett akkora az Apple amekkorát el se tudtak képzelni.
    Mindezt a kategóriák legdrágább termékeivel. Röhej hogy egy 200e+-os telefonnal vezetik a piacot, a többi márka meg szenved ebben a szegmesben és a nagya szakértő gyerekek (mint itt is páran) egy olyan telefonnal a zsebükben szakértenek a droidról, amin nem is fut rendesen..... Na ez kérem a nagybetűs LOL.

Lehet hogy enyhe üldözési mániája volt Jobs-nak, de akkor is az egyik legnagyobb céggé tette az Apple-t a világon.
  • bvalek
    Rendkívül becsmérlően nyilatkozott a keresőóriásról is: "A keresőn kívül minden terméke - Android, Google Docs - szemét."

Így van.

A férfi kilenc hónapon át elutasította a műtétet, ehelyett különböző alternatív kezeléseket próbált ki. Mire végül mégis a műtét mellett dönt, kiderült, hogy a rákos daganatok már átterjedtek más szerveire is. A vezető később megbánta a makacsságát, de már nem tudták megmenteni.

Ebből mindenki vonja le szépen a megfelelő tanulságot. Kuruzslóknak, szektáknak nem bedőlni, különben sírás lesz a vége.
  • 5c0rp330n
    hat, csinalt nagy dolgokat jobs, de amit az utolso eveiben muvelt, az valoszinuleg nem tartozik azok az idok koze, amire o vagy barki buszke lenne utolag...
  • kvp
    a) Az android elodjet a danger inc 10 evvel az iphone elott kezdte fejleszteni, ezert is a keyboard mod az alap android alatt, a touch tamogatas kesobb jott. Innentol kerdes ki lopott kitol. (az eredeti otlet egyebkent a xerox parc-ban szuletett a 70-es evekben)

b) Bill Gates mondta, hogy ha lopni fogjak a szoftvereket, akkor azt akarja, hogy mindenki az oveket lopja...
  • Doktor Kotász
    Az Apple és Steve Jobs pofátlan volt. Az égvilágon semmit nem találtak ki, semmit nem adtak a világnak, minden termékük azon a lopáson alapul, amit másokon kérnek számon.

Marketingben zseniális volt. A termékeik minőségiek. Jól csinálták azt, amit csináltak. De Steve Jobs akkor is egy akarnok kis pöcsfej volt, mert amit neki lehet, azt másnak nem.
  • anubys1984
    Még mindig 5-én halt meg...
  • Komolytalan
    Amit ő lopásnak nevez, azt a 80-90-es években inspiráció merítésének nevezték, és akitől "loptak" az büszke is volt rá, hogy az ő termékét erre érdemesnek ítélték.
    Egyébként az emberi logika tényleg így működik: analizál, absztrahál, majd szintetizál, picit más formában. Erre vagyunk képesek - ez van. Elég beteg dolog az emberi alkotó folyamat útjába törvényt állítani (1984?).