• BlackRose
    Most már leírtad, hogy mit nem hiszel el (pl. a halász, vadász ősöket). Én egy kicsit másik mesét tudok, amelyet elsősorban, mint már említettem “A magyar nemzet története” (Szilágyi Sándor) és több másik könyvből hoztam össze. Nem emlékszek, hogy finnekről olvastam volna, csak esetleg azt, hogy a finnugor nyelvcsaládhoz tartozik a nyelvünk és, hogy az őseink nomád, törzsekben élő emberek voltak.

Na, most, hogy ez igaz-e vagy nem, azt nem tudom és szinte 100% biztos vagyok benne, hogy nem is lehet megtudni, hiszen a tegnap történt dolgokról is 10 forrás 11 féle képen tanúskodik, pedig ez most van a jelenben, a múltat mindég inkább hipotézisként kell kezelni, mint valami 100% valóságként. Ugyanakkor akárhogy is volt, nem hiszem, hogy ennek valami komoly befolyása lenne az öntudatomra, képességeimre, társadalmi ügyességemre, társadalmi kapcsolataimra, technikai ügyességemre, életszínvonalamra, és arra sem, hogy jelenleg hol vagyok és hová megyek a jövőben (nem csak földrajzi, hanem filozófiai, társadalmi, gazdasági stb. szempontból is).

De most ez nem is fontos, mivel leírtad, hogy mit nem hiszel el, akkor legyél szíves, ha nem esik nehezedre, néhány mondatban írd le azt, amit elhiszel, vagyis meséld el nekem a gyökerekről szóló történetet, a lehető legrövidebben.