BlackRose#530
Nem vagyok bal-liberális és liberális sem a mai modern értelemben, egyáltalán nem sorolnám magam semmi oldalhoz, de ha mondjuk definiálni kellene, hogy véleményeimet melyik irányzatok befolyásolják a legjobban, akkor az inkább a klasszikus liberalizmus és a haszonelvűség (másként utilitarizmus) lenne egy kevés (értelmes) polgári konzervatív hintással. Eredeti baloldali dolgokat nem igen tudok, amelyek értékesek lennének (persze nem jelenti, hogy a baloldaliak nem vettek kölcsön és foglaltak bele értékes dolgokat az ideológiájukba, csak azt mondom, hogy még semmit sem fedeztem fel jót, amit ők találtak volna ki). A mai modern liberálisok már sajnos elveszítették a valódi liberális alapokat tehát nem igen látok bennük szükséget.
Ugyanakkor nem tudom, miért kell valamit gyalázni, főleg a nemzeti jelképeket. Hiszen ez a gyakorlat ugyanúgy szélsőséges, mint maga a nacionalizmus és rasszizmus. Nem lehet józanésszel, értelmesen sem az egyiket sem a másikat támogatni, sem a nemzeti jelképek gyalázását és semmibevételét, sem a nemzeti jelképek szakrális imádását.
Persze azt is megemlíteném, hogy SAJNOS nem létezik ma Magyarországon olyan politikai párt, amelyre én szavaznák. Szeretném, ha létezne valami olyan párt, amely pl. a dualizmus idejéből való Szabadelvű Párt modern, 21. századi globális világnak megfelelő megtestesítője lenne. SAJNOS, Magyarországon ilyen valamire jelenleg nincs meg a szükséges társadalmi intelligencia.