• BlackRose
    Hahahahahahahaha… fogadok, hogy csak a héten több könyvet olvastam, mint te az egész évben.

Évente olyan 60-100 könyv megy nálam már elég sok éve. Pl. a héten olvastam újra James M. Buchanantól a “The Calculus of Consent: Logical Foundations of Constitutional Democracy” és először Claes G. Ryn-től a “A Common Human Ground: Universality and Particularity in a Multicultural World”.

Mint látod ezek éppen olyan dolgokról szólnak amiről beszélünk. De ha olvastad volna egy picit figyelmesebben a hozzászólásaimat, láttad volna, hogy felsoroltam a történelem legjobb közgazdászainak, történészeinek, filozófusainak és szociológusainak a nevét, és ha nem is sikerült még minden könyvet elolvasnom az említett kb. 15 szerzőtől, de átlagban 4-5 könyvet elolvastam mindegyiktől és még sok könyvet másoktól.

És ha éppen érdekel azokat a barom nacionalista és kollektivista könyveket is olvastam mint pl. a Mein Kampf vagy a Das Kapital, és egy csomó baromságot Hegeltől is aki hülyeségein alapszik gyakorlatilag az egész marhaság amit képviselsz. Persze valószínűleg én azért láttam a marhaságot bennünk mert nem csak azt olvastam, hanem azt is amit az emberiség legműveltebb emberei írtak, olyanok is mint pl. Ludwig von Mises aki 12 nyelven beszélt (folyékonyan) és két doktor diplomája volt a híres Bécsi egyetemről (gazdaság és jog méghozzá mindkét jog civil és egyházi egyaránt) persze te ezt nem fogadod el mert ő is zsidó volt. Megemlíteném, pl. Erik von Kuehnelt-Leddihn nevét is aki monarchista katolikus konzervatív volt de nem üres fejű hanem 16 nyelvet beszélt és egy két lábon járó enciklopédia volt. Vagy pl. magát Edmund Burke-t aki gyakorlatilag kitalálta a konzervativizmust és patriotizmust.

TV-t nem nagyon nézek, de az a pici amit nézek az gyakorlatilag BBC és National Geographic (mondjuk úgy 3-4 óra hetente, de néha még ennyi sem).