• Cef
    Az én meglátásom szerint a zsidókat azért gyűlölik, mert pénzesek és irigyek rájuk az emberek. Továbbá a történelmi hagyomány is, mert a zsidókat mindenhol utálták, mert más vallásúak voltak, meg mert a keresztény egyház azt mondta, hogy a zsidók ölték meg Jézust (persze az nem számít, hogy Jézus zsidó volt, a tanítványai is, az egész keresztény vallás pedig a judaizmus egy mellékágaként indult). Meg mert a szélsőjobboldaliak úgy riogatják vele az embereket mint valami mumussal. Fúj, gonosz zsidók zsebből megveszik az országot és rabszolgák leszünk és mindmeghalunk stb. stb. Mert ez megy, volt szerencsém tapasztalni pont elégszer.

Mielőtt még bárki is nekem áll, hogy zsidó-bérenc vagyok, nem őket akarom védeni. A zsidók közt is vannak rasszisták, főleg Izraelben. De jobban gyűlölik ők a palesztinokat, meg a többi szomszédjukat mint minket. Itt Magyarországon meg ilyen azért utálnak minket, mert mi utáljuk őket és vica versa felállás van. Az ellenük irányuló gyűlölet alapja meg mérete miatt, nekem egy kicsit szánalmas vicckategória ez az egész zsidó-ügy, itt a hazánkban. Megértem én, hogy van aki nem szívleli őket, de azért néha már kicsit sok.