• BlackRose
    #394
    Az igazi kérdés, hogy miért lett ez a kölcsön úgy felhasználva (többnyire megzabálva), hogy nem növekedett az ország hatékonysága, produktivitása? Miért nem lettek fejlesztve az állami intézmények, miért van az, hogy a törvények és jogszabályok teljesen alkalmatlanná, tehetetlené, impotensé teszik az államot? Miért van az, hogy gyakorlatilag lehetetlen az országban dolgozni, együttműködni, termelni? Valaki nem végezte el a dolgát. De ez ítélkezésű hangú állítás ezért nem jó, szerintem valaki inkább nem tudta elvégezni a dolgát, akarta, elkötelezett volt, de nem rendelkezett megfelelő tudással, erőforrással, módszerekkel. A megoldás, megtalálni, hogyan lehet ezen javítani és nem pedig másokra mutogatni.

    OK a valóságban biztos van olyan is aki nekem, nekünk rosszat akar, van olyan is aki nem törődik semmivel csak csal, lop, hazudik, de nem logikus magyarázat, hogy ezért vagyunk szarban. Az még elfogadható hogy ezért nem sikerült elszámolni 50-ig hanem csak 45-nél tartunk, de nem lehet vele megmagyarázni, hogy miért tartunk mínusz 15-nél.

    Tudod a Samsung is felvett még nagyobb hiteleket és mindenestől vissza is fizette őket és még útközben nagyon meg is gazdagodott. Csak a Samsung valahogy úgy használta fel a kölcsönöket, hogy növelje a produktivitást és fejlesztette a céget, ha a Magyar állam is ennek a megfelelőjét tette volna, akkor nem a Görögökkel, hanem a Samsunggal lehetne egy lapon említeni, vagy ha nem is a Samsunggal, akkor legalább Dél-Koreával, Tajvannal, Japánnal, stb. mert ezek mind hitelből indultak annak idején. Vagy ezeket nem akarták megsemmisíteni az NWO összeesküvők, a zsidók és a Mickey Mouse?

    Egyébként gondolkodjunk el pl. az egykori Kelet Németországon. Nekik az volt a szerencséjük, hogy 20 évvel ezelőtt a világ egyik legnagyobb gazdasági hatalmának lettek részei (Németország), kaptak egy adag tapasztalatot, nagyon sok pénzt, a jogrendszerük és állami intézeteik lehetőséget kaptak egy nagyon gyors fejlődésre stb. és mégis 20 év után még mindég nem tudnak felzárkózni. Miért? A zsidók nem engedik őket? Egyszerűen azért mert a múltnak vannak következményei. Ott is a társadalom alkotó elemei és főleg a „ragasztó” gyakorlatilag megsemmisült a kommunista diktatúra alatt, és ez időbe és nemzedékekbe kerül, mire ismét eléri a megfelelő fejlettségi szintet. Magyarországon is ez a gond, csak a különbség, hogy Németországban az emberek építeni akarják az országot (közösen), Magyarországon viszont abban keresik a orvosságot, hogy valakit gyűlöljenek, hogy vagy ne tudjanak kölcsönösen elfogadható megoldásokat találni, vagy teljesen megfosszák a fél országot a döntés jogától és kizárják a politikai és gazdasági életből. És ez egyaránt igaz a jobboldalra és baloldalra is. Még az ország hivatalos ünnepeit sem képesek együtt ünnepelni, akkor mondjam tovább?

    Egyébként ma az a hiedelem hatalmasodott el, hogy az adóság valami negatív dolog. Holott ez nem igaz, az adóság akkor negatív, ha megzabáljuk, ha okosan befektetjük és ennek eredményeként azt tudjuk elérni, amit hitel nélkül nem, tudnánk és legalább akkora produktivitás növekedést érünk el, hogy fizessük a számlákat akkor az adóság egyáltalán nem negatív dolog, hanem valami, ami szükséges. Persze megvan az a szint ami felett már nem reális a kockázatvállalás és akkor nagy bajok lesznek.