50 év múlva olyan emberek lesznek többségben (és kisebbségben is ha ennek egyáltalán lesz 50 év múlva valami értelme) amilyeneket ma el sem tudunk képzelni, hiszen a mai embereket sem tudták 50 évvel ezelőtt elképzelni. Én tiszteltem és becsültem a nagyszüleimet, de a mai világ elképzelhetetlen, működésképtelen lenne, ha olyan emberek laknák, mint amilyenek a nagyszüleim voltak, mert egyszerűen ők egy másik egy előző világból voltak. Ugyanígy ha a mai emberekkel képzeled el a világot 50 év múlva, akkor megijedsz, mert persze, hogy nem fog működni, teljesen mindegy, hogy arabok, törökök, németek, japánok vagy marslakók... de 50 év múlva nem ezek az arabok, nem ezek a törökök és nem ezek a cigányok lesznek a földön, akik ma vannak.
Tudod, elég sok eset van az USA-ban amikor az 50 évvel ezelőtti legnagyobb fajgyűlölők és “redneckek” unokái ma vegyes házasságban élnek és a nagyszüleik valamikori primitív életmódját, gondolkodásmódját már régen maguk mögött hagyták.
Az igazság, hogy NEM tudjuk milyen emberek fognak élni a földön 50 év múlva, mert egyszerűen NEM tudjuk előrelátni a fejlődés irányát, sőt még azt sem, hogy lesz-e fejlődés vagy esetleg hátralépés... mert ugye a fejlődés nem lineáris és nem is mindég egyirányú.