• MagyaR
    #85
    Én azt gondolom, hogy egy közép út lenne a megoldás.
    Akik előttem felszólaltak a fórumban, gyakorlatilag mind szélsőségesen nézik a dolgokat. Vagy jó ez a dolog, vagy nem. De mindig van egy közép út.

    Lehetne alkalmazni pl. ilyen embereket fő állásban, mondhatni "rendőrkék" lennének, s korlátozni kéne a munkakörüket.
    Tehát ne azokat a szerencsétleneket jelentsék fel, akik 30-as táblánál 40-el mennek, hanem ha pl. videóra vesznek egy cserbenhagyásos gázolást, na azt igen.

    Most akármennyire is kormány ellenes valaki ne mondja már nekem azt, hogy inkább elsétálna mindenféle lelkiismeret nélkül egy ilyen helyzetben, mint hogy segítsen az ügyben, ha tud ---> pl. ha látta a gázoló rendszámát, azt jelentse.

    Viszont az tényleg undorító viselkedés, ha pl. valaki azt nézi, hogy ki megy 30 helyett 40-el, vagy ha valaki eldob egy szotyit, akkor húúúú egyből jelentsük.....
    Vagy pl. a közelünkben van egy nagyobb buszmegálló egy forgalmas úton egy nagyobb kanyar végén (örs vezér tere). Itt pl. sokan szoktak kirakni/felvenni embereket. Konkrétan én is. De ez az egész, csak kb. egy pillanat, s a megálló az a főút jobb oldalán van (tehát nem magán a főúton, mint sok helyen, hanem van neki külön helye), tehát még ha jön is busz mögöttem, kb. csak egy pillanatra zavarom meg.

    Na ez a hely tökéletes lenne pl. az ilyen kamerázós alakoknak, de egyben rendkívül mocskos dolog lenne egy ilyen semmiségért feljelentgetni az embereket, ellenben pl. egy cserbenhagyásos gázolásnál (amit korábban is leírtam).

    Másfelől az illegálisan környezetszennyező cégeket sem tudnám sajnálni egy-két feljelentés után :).



    A bizonyos korszakbeli besúgókat (pl. középkor, szocializmus időszaka stb.), akikről beszéltetek páran, nagyon nem jó ötlet példának felhozni, ugyanis van egy hatalmas különbség a kóreai kamerások és közöttük.
    Mégpedig az, hogy a régebbi besúgók többnyire ÁRTATLAN, illetve szegény rászorulókat árultak be.

    Régen (nem tudom pontosan mennyire régen, de valamikor így volt), ugyanis még a vádlottnak kellett bebizonyítania, hogy ártatlan. Így pl. gondolt egyet Jóska bácsi és beárulta a szomszédját valami koholt váddal (mert mondjuk nem volt szimpatikus neki), azt a szomszéd vagy tudta bizonyítani, hogy ártatlan vagy nem, azt akkor megszívta.

    Középkorban jobbágy ellopott egy répát, mert nem volt szó szerint mit ennie, szomszéd Jóska bácsi beárulta pár garasért, amiből tudott venni magának egy fej salátát, a szomszédjának meg -1 kéz.

    Náci megszállás idején (pl. Franciaországban) a nem zsidó Jóska bácsi tudomást szerzett róla, hogy a szomszédban zsidók bujdosnak, s beárulta őket. A zsidókat elgázosították, Jóska bácsi kapott némi pénzt, amiből vett magának egy új kalapot....

    ----->>> Na kérem szépen ezek voltak ám az igazi besúgások. Ezekhez, azért ne hasonlítástok már a kóreai Jóska bácsikat :). Akármennyire is szegény valaki, nem szorul rá arra, hogy eldobjon pl. egy cigi csikket.... Az más kérdés, hogy egy ilyen kis mértékű bűnért ne egy kamerás kóreai Jóska bácsi áruljon már be.... Azok törődjenek a nagyobb dolgokkal: súlyos környezetszennyezés, gázolások, stb.---> ezeket a dolgokat leplezzék, csak le nyugodtan, de ne jelentsenek már fel, azért mert eldobtam egy szotyit.... Istenem....

    KÖZÉPÚT!!! (Sajnos tudom, hogy ezt a mai világban nem nagyon lehet megvalósítani)