• sesquatch
    #9
    @Adamex9, @wraithLord: vagy még nem vagytok 8.-osok, vagy végigaludtátok a fizikai órákat. Jóindulattal feltételezem, hogy fiatalok vagytok :-).
    Amire ti gondoltok az a sebesség, nem a gyorsulás, ami állandó -9.8 m/s2. Feldobok mondjuk 9 m/s sebességgel, 1 másodperc alatt eléri a 0 m/s sebességet, majd folyamatosan gyorsul lefele, 1 másodpercig, amikor is a földbe csapódik.


    Grodt: a sebesség mérése szuper lenne, de mihez képest méred a sebességet?
    a GPS- eszközöknél igazából két földrajzi pont közötti távolságot mérik, mondjuk másodpercenként 10x, így számítják ki a sebességedet. A baj ezzel, hogy pontatlan (5-15 méter), főleg függőleges iránynál. Így ehhez nem tudod használni.
    Az autóban a sebességet a kerekek forgásából mérik, amikor az autó gördül az úton. Ezt sem lehet itt használni. Bocs az offért, de tényleg rejtély, hogy hogyan tudják megoldani olcsón és pontosan a dolgot.

    Én inkább arra tippelek, hogy semmi mérés nincs a röppálya tetején. Egyszerűen feltételezi, hogy az eldobás előtt nem mozgott és figyeli, hogy mikor van egy erőteljen gyorsulás után szabadesés. Ebből ki tudja kb számolni a kezdeti sebességet, aztán csinál 3 képet kicsit előtt és utána is.

    Na, nem offolom tovább a hírt..