• Doktor Kotász
    #55
    "ezt fekve, távcsővel vagy hogy?"

    Hát úgy, hogy nem azt csináltam, amit a tiszt mondott, mert ordított róla, hogy nem ért hozzá. Eleve ott kezdte, hogy az ábrán a parabola pályát púposnak nevezte, és szerinte azért az, mert olyan gyors a lövedék (golyót mondott), hogy alákap a szél. Nagyjából fogalma nem volt a ballisztikáról. Szerintem még azt sem tudta, hogy valaminek ez a neve.

    A lényeg, hogy ez nem úgy megy, mint egy FPS-ben, hogy ügyesen kezeled az egeret. :-)

    Csak néhány apróság.

    1.) A célratartástól a lövés pillanatáig egy nagy levegővétellel megfeszített tüdő, azaz nincs légzés, mert a légzéssel mozog a vál is, ami kizárja, hogy célzásról beszéljünk.

    2.) A fegyver szíját átkulcsoltam a tartó alkaromon (nem azon, amelyikkel az elsütőbillentyűt meghúzom), így nem csak a tenyeremben tartottam, hanem a feszülő szíjjal merevítettem is a tartást. Ha ez nehezen érthető, akkor egy bot végére (cső vége) köss egy madzagot és próbáld ki.

    3.) Nem úgy céloztam, hogy amerre éppen állt a cél a csőtől, arra mozgattam azt, hanem a cél vertikális vonalába mozgattam először a csövet, majd elkezdtem emelni lassan, és abban a pillanatban löttem, amikor célon voltam. Ha nincs bipod/tripod, amivel alátámasztanak egy fegyvert, akkor nem lehet rendesen a célon tartani a fegyvert, mert a valóságban az akaratlan kézmozgások imbolyogtatják a csövet a cél körül. Ezért kell ráemelve lassú rávezetéssel célozni. (feltéve, hogy céltáblán a 10-est akarod eltalálni)

    Szóval ez nem olyan a valóságban, mint a CoD vagy a MoH. :-)