kvp#39
""a másik pedig csak simán szétszórja a torkolattüzet,"
Az a langrejto, de nem fontos a wikipedia is keveri... szerintem nezd meg a fegyver dokumentaciojat vagy egy rendesen beallitott irl peldanyt. A magyar valtozatok szerettek felfele ugralni, de mint emlitettem ez beallithato, hogy ne tegyek. Cserebe persze hatrafele ut nagyobbat. Nem veletlen, hogy a legtobb arab terrorszervezet es az amerikai blackwater-esek is a mi amd-jeinket hasznaltak az m16-os helyett. (ugyanis ossze lehet csukni es kis barkacsolas utan belemegy egy meg nagyobb tar is) Egyebkent ha fizikailag gyenge az ember, akkor ugy kell fogni a fegyvert, hogy lehetoleg ne folfele hanem joreszt oldaliranyba menjen a sorozat tobbi resze. Rohamozo katonak vagy tunteto civilek eseten az eredeti celtol oldaliranyban is celpont szokott lenni, a sorozat meg igazabol erre az esetre valo.
"Egyébként a csajok oroszosan vannak sminkelve."
Igen, mivel orosz katonalanyok, csak azt nem tudom melyik alakulat. Igy elsore orosz haditengereszet a tippem, de nem ertek annyira az egyenruhakhoz.
"Nem kiképzett katonáknak való, hanem parasztból avanzsált gerilláknak"
Az amerikai tankok vezerlese pedig a traktorok mintajara lett kialakitva, hogy a katonak konnyebben tudjak kezelni. Egy mai hadseregben a gyalogsag nem a profizmusarol vagy az eles eszerol hires. Az amerikai hadseregben sem... Aki meg tenyleg jol tud loni az amugy is altalaban mesterlovesz puskat kap. A kalasnyikovnak megvan az az elonye, hogy mindig mukodik amikor szukseg van ra. Ezt nem sok fegyver eseten lehet elmondani es haboruban ez fontosabb. Pl. vietnamban az oserdo kozepen az amerikai katonak rajottek, hogy a fegyvereik loszere nem megy at a fakon, viszont az ellensege tobbnyire igen.