opeca#28
Na,azért van valami igaza. Legalábbis én részben egyetértek vele. A mozi kb. mondjuk egy 10 éve még tényleg minőség volt, amit otthon nem igazán tudtál elérhetővé tenni. Főleg a plázák megjelenésével - ahol volt pénz csinos teremre, vadiúj vászonra - tényleg adott a mozi valami pluszt.
De manapság, valljuk jóformán otthon jobb minőséget tudsz elérni egy Full HD változattal, egy szép nagy 50-60 colos tévével és egy 5.1-es hangrendszerrel.
Igen, az is igaz, hogy ezt nem tudod, mondjuk a kisszobádba berakni, szóval ehhez azért egy helyiség is kell.
De ettől függetlenül abban igaza van, hogy a mozis változat relatív minősége már meg sem közelíti a komolyabb HD minőséget. Persze nem azért mert szar, a minőség valszeg a maximum, vagy ahhoz közeli, csak hát a túl nagy vászon már ront a dolgon.
Egy szó mint száz, a mozi mostanra két célt szolgálhat ki:
1. A tinédzsereknek szórakozás, közösségi élet - ezt azért láthatjuk a filmek zöménél is, mármint, hogy a fiatalabb korosztály számára akarják őket elérhetővé, megérthetővé, elfogadottá tenni. - persze ez nem általánosítás, de biztos vagyok benne, hogy a 18 év alattiak fajsúlyosan vannak jelen a mozitermekben a számok szerint
2. A premier és a HD verzió között eltelt időre való pótlék. Aki nem akar várni egy filmért 2-3-4 hónapot, mire kijön a HD változat, az természetesen elmehet és megnézheti a moziban.
Szóval szerintem most már korántsem a minőségi szolgáltatás az amiért odajárnak az emberek., mert ezt, az ehhez közeli minőséget már tényleg megteremtheted 200.000 forintból otthon is a mellékhatások elkerülésével.
Jó filmek pedig nem azért nincsenek vagy csak ritkák, mert kevesen járnak moziba. HA hálivúdnak lenne egy kis esze, akkor ptom összegért nyomná a HD változatokat lemezen és egyből nem kéne a mozis bevételekért aggódni, mert még itthon is, szerintem 1000 forintért megveszel egy filmet. De 4,5 az már azért sok érte. A mozit meg megtartanák reklámnak, egy hónapnyi vetítés, aztán tolni ki piti áron BD-n.