• 3psilon
    #288
    "Az emberiség amióta a tudománynak él és nincs elnyomva a vallás által azóta jó úton van az emberiség érdekéit figyelembe véve. Most már csak az emberi kapzsiságot és önzőséget kellene leküzdeni és létrejönne egy paradicsomi hely."

    Hát szerintem nem sokkal vagyunk előrébb, mint száz, ezer vagy tízezer éve. Azon kívül, hogy szétkúrtuk az egész földgolyó biodiverzitását és klímáját. Persze, az emberiség érdekeit figyelembe véve egy csomót fejlődtünk! Lett elektromosság, belsőégésű motor és iPhone! (még jó, hogy én is gépészettel foglalkozom. remélem, csak egy ideig.)

    Egyébként valóban igaz, az elmúlt 200 évben óriási felszabadulás ment végbe az (fejlett világban élő) emberek (többségének) gondolkodásmódjában. Most már lehetünk ateisták, a nők is szavazhatnak, sőt, azt mondok, amit akarok, semmi sem gáz.

    Viszont az ember spirituális oldalától való elszakadás, a materializmus biztos jó? Százötven éve nem létezett depresszió, pánikbetegség és DSM IV, nem tudták, mi az, vagy volt, de sokkal kevesebb?
    Vajon az ilyen "betegségek" mutatóinak van-e köze a spirituális szabadsághoz/kiüresedéshez?
    (Nekem az a magánvéleményem, hogy van: lehet, hogy sok kérdésre egy-egy vallás rossz válaszokat adott, de van egy csomó kérdés, amire a tudomány soha a büdös életben nem fog tudni választ adni. És akkor a 70%-os válasz is jobb a semminél.)