Az idegenek is részei Isten tervének?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igaza van.

18 éves kor alatt elzárással büntetném aki meg meri keresztelni a gyerekét. (Bebasznám a szüleit 2-3 évre a fogházba) ill. a papot elvbõl 10 évre.
Kérlek szépen itt kezdõdik a vallási agymosás.

Hittan órát kitiltanám az ÖSSZES iskolából, egyházi iskolákat BEZÁRATNÁM.

Majd ha akar hinni a gyerek, majd fog is hinni és így nem lesz ráerõltetve.

Ezen felül nem adnék 1 fillér állami támogatást sem illetve azt a 25%-adót kivetném az egyházra is.

Ugye ezt a depressziós ökörségedet még te sem hiszed el ?

Én szerintem depisebb lennék ha attól kéne fosnom mikor jön értem a keresztes brigád hogy elvigyem megtéríteni.

Mirõl beszélsz? Aki itt környezetszennyez az Te vagy komám...

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

radic
Nem kell hinned semmiben sem, de azért az általános iskolás értõ olvasást nem ártana elsajátítani.
Kezdhetnéd mindjárt azzal, hogy idézed azon hozzászólásomat, amelyben én az Istenbe vetett hit mellett állok ki, vagy azt, ahol a Bibliát, mint "tök komolyan" figyelembe vehetõ forrásként említem.

"Engem azért érdekelne az elképzelésed, de ha a saját bevallásod szerint ez az egész egyáltalán nem érdekel, akkor nem értem miért nem mindegy neked, hogy én a teremtésben hiszek, és eleve miért írsz ide? Persze oda írsz ahova akarsz nem szabnám meg a világért se, de ez így szimplán csak kötekedésnek tûnik."

Engem az zavar, hogy a még meg sem született embereknek gyermekkorban átadjátok az évezredekkel ezelõtti korlátozott tudású emberek tévesen levont következtetéseit, vagy a számításból kitalált, emberek manipulálására használt hazugságait, illetve elmebetegek és drogosok vízióit, aminek a következménye a butább generáció a jövõben, mint ami lehetne.

Magyarán az zavar, hogy intellektuálisan környezetszennyeztek.

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Az, hogy bármelyik vallás igaz, az eléggé valószínûtlen. Tök komolyan veszitek, hogy egy fatákolmányon túlélte az egész élõvilág az özönvizet. Ez nevetséges. Ha meg finomítgatnak az állásponton, hogy igazából az nem úgy volt, mert az özönvíz a Boszporusz átszakadása, és a Fekete tenger elöntése volt, akkor úgy ahogyan van, az egész sztorit miért kellene komolyan venni?

Korlátozott tudású emberek mindenféle marhaságot összehordtak, és én ebben a tákolmányban higgyek?

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

"Százötven éve nem létezett depresszió, pánikbetegség és DSM IV, nem tudták, mi az, vagy volt, de sokkal kevesebb?"

150 éve is tele volt a bolondokháza, gyakori volt az öngyilkosság,stb.
Sõt 150 éve még azt is diliházba zárták, aki kiverte a faszát, vagy játszott a pinájával. Merthogy elmebetegségnek tartották vallási okokból...

radic
"Egy nem bizonyított létezõ isten nevében, vagy arra hivatkozva háborúkat indítani, adókat szedni, stb. nagy aljasság. Én büntetném, mint a szélhámosságot, vagy a csalást."

Manapság a háborúkat nem Isten nevében indítják, hanem a demokrácia és az emberi jogok "védelmében" mészárolnak halomra tízezreket. A hit annak idején is csak egy gyenge indok volt a népirtásra, a mészárosok minden korban megtalálják a maguk érveit a gyilkolásra.
Adót megint csak nem szednek Isten nevében sehol sem. Itthon az egyházak állami kárpótlást kapnak az államosított vagyonuk fejében. Ez viszont már egy másik téma, ugyanis ez egy másik vita a hit és az egyházak összeférhetetlenségérõl.
Én azonban a hozzászólásaimban, mint már említettem, a hívõk és a tagadók érveinek hiányára hívtam fel a figyelmet. Természetesen a másik témáról is nagyon szívesen beszélgetek, de feleslegesnek tartom összemosni õket.

QuippeR
semmi ilyet nem jelentettem ki. nem szép dolog hazudni.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Ugye érzed a különbséget a nem érdekel és a különösebben nem érdekel között? Én az utóbbit írtam.
Felõlem te is és más is abban hisz, amiben csak akar, egyáltalán nem zavar. Ami zavar, ha emberek úgy állítanak valamit, hogy annak semmi alapja nincs, vagy ha valótlant állítanak.
"attól még, hogy egy vallásos ember nem tud kézzelfogható bizonyítékkal szolgálni Isten létezésére, az nem jelenti azt, hogy nem is létezik" - valóban, ez igaz. De míg ennek nagyon erõs társadalmi, politikai, gazdasági vonzata van, addig más egyébnek, amit nem lehet bizonyítani, vagy olyan jelentéktelen, hogy nem oszt - nem szoroz, az a kutyát sem érdekli, vagy csak nagyon keveseket.
Egy nem bizonyított létezõ isten nevében, vagy arra hivatkozva háborúkat indítani, adókat szedni, stb. nagy aljasság. Én büntetném, mint a szélhámosságot, vagy a csalást.
Engem azért érdekelne az elképzelésed, de ha a saját bevallásod szerint ez az egész egyáltalán nem érdekel, akkor nem értem miért nem mindegy neked, hogy én a teremtésben hiszek, és eleve miért írsz ide? Persze oda írsz ahova akarsz nem szabnám meg a világért se, de ez így szimplán csak kötekedésnek tûnik.

Szerintem nem volt õsrobbanás. Pont én vagyok az (már évek óta), aki az õsrobbanás hívõktõl azt a magyarázatot követeli, hogy mi, miért robbant fel, és ami felrobbant, az honnan volt. Ugyanis amíg erre nem tudnak választ adni, addig az õsrobbanás elmélete semmire sem jó.

Elképzeléseim vannak, de azokat megtartom magamnak, nem akarok senkit sem terhelni vele, meg számomra az nem is vitatéma. De akárhogy is volt, a lényegen nem változtat. Meg fogok halni, mint mindenki, és mivel nem lesz semmi utána (számomra), különösebben az sem érdekel, hogy mi volt elõtte. Ami érdekel, az a jelen, és az a közeljövõ, amikor még valószínûleg élni fogok.
Elképzelni sem tudom, hogyan megy nagyban a teremtés. Vagyis elképzelni még csak-csak, de az emberi tapasztalataim eléggé behatárolnak.

Viszont kiváncsian várom a Te elméletedet. Tegyük fel igaz az õsrobbanás elmélet. Mi volt elõtte? Volt egy sûrû forró anyag ami egyszercsak elõkerült valahonnan, majd felrobbant, és lõn?

radic
Ezer örömmel. Vegyük például a következõt: Bizonyítsuk be, hogy az x^4+y^4=z^2 egyenletnek nem létezik pozitív egész megoldása.
Egyébként pontosan ez a legnagyobb problémám az egésszel. Nekem nem Isten léte, vagy nem léte a bajom. Azzal van problémám, hogy attól még, hogy egy vallásos ember nem tud kézzelfogható bizonyítékkal szolgálni Isten létezésére, az nem jelenti azt, hogy nem is létezik. Ez utóbbi ugyanis azt jelentené, hogy a létére kézzelfogható cáfolat létezik. Na ez az amit a vitatók sohasem prezentálnak, folyton csak bizonyítékokért hõbörögnek. Emiatt pedig az õ álláspontjuk pontosan annyit ér, mint amennyinek a vallásosokét beállítják. Valójában a saját hiányosságukat támadják meg, csak odáig senki sem jut el, hogy ezt felismerje.

"úgy vélem, hogy a galaxisunkat egy kozmikus teremtõ erõ teremtette, és nem csak úgy lett a nagy semmibõl" - elgondolkodtál már azon, hogy a "kozmikus teremtõ" honnan a francból bújt elõ? Vagy szerinted õt egy még kozmikusabb teremtõ hozta létre (amit meg egy még annál is kozmikusabb teremtõ, stb.)?
"Viszont az ember spirituális oldalától való elszakadás, a materializmus biztos jó?" - a spirituális oldaltól való elszakadás nem jelent egybõl materializmust.

"Százötven éve nem létezett depresszió, pánikbetegség és DSM IV, nem tudták, mi az, vagy volt, de sokkal kevesebb?" - biztos akkor is volt, de az orvostudomány sem állt még olyan fokon. Arról nem is beszélve, hogy jóval kevesebben voltunk.

"Vajon az ilyen "betegségek" mutatóinak van-e köze a spirituális szabadsághoz/kiüresedéshez?" - nincs.

"lehet, hogy sok kérdésre egy-egy vallás rossz válaszokat adott" - nem lehet, hanem biztos.

"van egy csomó kérdés, amire a tudomány soha a büdös életben nem fog tudni választ adni" - ez nagyon valószínû. Minél többet tudunk, annál több ismeretlennel találkozunk.

"a 70%-os válasz is jobb a semminél" - a 70 %-os válasz nem több (ebben az esetben), mint a semmi válasz. Valamit vagy tudunk/ismerünk 100 %-osan, vagy sehogy, mert az alatt csak hasraütéses tippelgetés/találgatás van, az meg semmire sem jó.
Személy szerint nekem azzal van problémám, hogy gondoljunk már bele ez a filozófiai téma hol viszi elõre az emberiséget? Elismerem, hogy sok esetben a filozófia segíti a tudományt, de ez pont nem. Olyan fikciókra keresünk megoldást, amelyre addig úgysem tudunk válaszolni amíg a tudomány nem ér el sikereket. Addig teljesen felesleges erõbefektetés, csak viszályt szít az emberek között. Lehetõségek határtalanok, bármi megeshet. Nem ráér akkor vitatkozni errõl mikor már tudjuk, hogy egyáltalán van idegen életforma, és, hogy van-e bármiféle vallásuk? Szarra nem lehet várat építeni...
Inkább fognák be munkásoknak ezeket a filozófusokat és betonozzanak <#nevetes1>
"Hát szerintem nem sokkal vagyunk elõrébb, mint száz, ezer vagy tízezer éve. Azon kívül, hogy szétkúrtuk az egész földgolyó biodiverzitását és klímáját. Persze, az emberiség érdekeit figyelembe véve egy csomót fejlõdtünk! Lett elektromosság, belsõégésû motor és iPhone! (még jó, hogy én is gépészettel foglalkozom. remélem, csak egy ideig.)"

Nem azért, de minden élõlény a biodiverzifikáció felborítása felé hat, csak más élõlények ebben ellene hatnak, és a folytonos harc következményére gyönyörrel nézel, hogy annak úgy kell lennie, mert ilyen a természet.

Vegyünk egy szigetet, amin most is van egy idilli környezet. Leraksz egy tucat nyulat rá, és ha nincs ragadozó, ami korlátozza, teleszaporodják a szigetet, felzabálják a füvet, és teleszarják az egész szigetet úgy, hogy rá sem ismersz.

"Az emberiség amióta a tudománynak él és nincs elnyomva a vallás által azóta jó úton van az emberiség érdekéit figyelembe véve. Most már csak az emberi kapzsiságot és önzõséget kellene leküzdeni és létrejönne egy paradicsomi hely."

Hát szerintem nem sokkal vagyunk elõrébb, mint száz, ezer vagy tízezer éve. Azon kívül, hogy szétkúrtuk az egész földgolyó biodiverzitását és klímáját. Persze, az emberiség érdekeit figyelembe véve egy csomót fejlõdtünk! Lett elektromosság, belsõégésû motor és iPhone! (még jó, hogy én is gépészettel foglalkozom. remélem, csak egy ideig.)

Egyébként valóban igaz, az elmúlt 200 évben óriási felszabadulás ment végbe az (fejlett világban élõ) emberek (többségének) gondolkodásmódjában. Most már lehetünk ateisták, a nõk is szavazhatnak, sõt, azt mondok, amit akarok, semmi sem gáz.

Viszont az ember spirituális oldalától való elszakadás, a materializmus biztos jó? Százötven éve nem létezett depresszió, pánikbetegség és DSM IV, nem tudták, mi az, vagy volt, de sokkal kevesebb?
Vajon az ilyen "betegségek" mutatóinak van-e köze a spirituális szabadsághoz/kiüresedéshez?
(Nekem az a magánvéleményem, hogy van: lehet, hogy sok kérdésre egy-egy vallás rossz válaszokat adott, de van egy csomó kérdés, amire a tudomány soha a büdös életben nem fog tudni választ adni. És akkor a 70%-os válasz is jobb a semminél.)
Pár példát említenél abból a "tételek tucatjai"-ból?
radic
Hát csak arról van szó, hogy tételek tucatjait voltunk kénytelenek bebizonyítani, amelyek úgy kezdõdtek, hogy: "bizonyítsuk be, hogy nem létezik...".

???
Keressük meg az X -et re gondolt szerintem, vagyis a mesterségesen kreált semmire semjó képletekre vagy valami ilyesmi

"emberek tucatjait szívatják feleslegesen a matek szakokon" - tényleg? Mesélj errõl egy kicsit.
Akkor te vagy, ahol a valószínûtlen jött be. :-)

Engem nem zavar, ha tájékozatlannak titulálsz, mert a mondandóm zavaró számodra.

"olvastad te az Újszövetséget, vagy addig nem jutottál el? elárulom, hogy az ószövetségi istenképpel olyan kontrasztban van az újszövetségi, hogy a Biblia kanonizálásakor parázs vita folyt arról, hogy egyáltalán része legyen-e az Ószövetség a könyvnek."

Ez eleve hiteltelenné teszi az egész mondavilágot. Az Ószövetség egy nomád törzset letelepedés után összetartó összeollózott, szigorúan büntetõ nemzeti vallás volt. Az Újszövetség pedig egy a régit csak felhasználó, új mondavilág.

radic
Nem létezéssel, vagy a nem létezéssel van a probléma, hanem a cáfolat megalapozatlanságával. Egyébként pedig, ha nem valaminek a nem létezését kell bizonyítani, akkor emberek tucatjait szívatják feleslegesen a matek szakokon. 😊

Akik tagadják, hogy a krumplistészta a gasztronómia csúcsa azt az inkvizíció szakemberei holnap megkeresik, kérem várja õket, egy csukott fekete autóval érkeznek.
Nem valaminek a nem létezését kell bizonyítani, hanem a létezését. Ha nem így lenne, akkor bárki bármilyen állatsággal elõállhatna és azt el kéne fogadni. Mellesleg a szélhámosok (jósok, távgyógyítók, stb.) pont azt használják ki, hogy az emberek hiszékenyek. Persze, aki bedõl ezeknek, az meg is érdemli.
Egyébként meg a keresztények is adóznak, tehát nem feltétlen a Te adódat adják nekik. De nekem is szimpaikusabb egy olyan vallási közösség, amit a saját hívõi tartanak el, és nem az állam.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

? Nem vagyok vallásos. Meg sem vagyok keresztelve. Pogány vagyok...

Pontosan az a baja mint nekem is.

Hogy a TI hiteteket MI finanszírozzuk. Lásd állami támogatás stb, amit nem a nyuszi hoz

Ugyan milyen bizonyítékot vársz? Ha leszálna elém a Jóisten személyesen, majd megkérem hogy had fotózzam le a kedvedért. Bár azt sem hinnéd el.

Miért vagy olyan biztos abban, hogy átverem magam, ha úgy vélem, hogy a galaxisunkat egy kozmikus teremtõ erõ teremtette, és nem csak úgy lett a nagy semmibõl? És fõleg milyen hátránnyal jár számomra, hogy ezt HISZEM és nem azt? Neked is megvan a teóriád a világ keletkezésére?

Ha minden cáfolhatatlan állítást igaznak kellene tekinteni, elég nagy bajban lennénk.

Az meg nem hitvita, hogy egy megalapozatlan állításra bizonyítékot várok. Nem mondom, hogy nincs igazad. Ha bizonyítod az állításaid, elfogadom õket. Viszont ha bizonyítatlan (sõt, bizonyíthatatlan!) állításokat igaznak elfogadsz, akkor fenntartom a jogot, hogy hiszékeny hülyének nézzelek.

Egy bizonyíték az mindenki számára kézzelfogható, érthetõ kell legyen. Tehát ami neked idézõjeles bizonyíték, az valójában nem az, csak saját magad átbaszása.

Tiszteletet kiérdemelni lehet. Járni nem jár. Egy idióta döntés meg minden, csak nem tiszteletreméltó.

radic
Igen ám, de a bizonyíték hiánya még nem vonja maga után automatikusan az állítás hamisságát. Ezen gondolatmenet alapján ugyanis a vallást vitatóknak pontosan ugyanúgy nincsen igazuk, mivel õk meg cáfolattal nem rendelkeznek. Innentõl kezdve pedig ez csupán hitvita, hiszen a cáfolók is csak hisznek abban, hogy nincsen Isten, de bizonyítékuk nincsen rá.

Valóban, a szó szoros értelmében nem érv, hanem valójában a vitapartner érveinek hiánya. Nem én állítok, nem nekem kell érveket virítanom.

Igen mert te aztán kurva értelmes vagy hogy kijelented leszarsz mindenkit és neked van igazad mert te neten tudós vagy meg 6 diplomás..

senkiházi

drfaust
A világon semmi értelme hívõknek és hitetleneknek vitatkozni istenrõl meg a bibliáról. Egyik sem fogja meggyõzni a másikat az igazáról.<#falbav> Ennek az egésznek annyi értelme van, hogy egymás torkának ugorjatok. Az SG-nek meg nem kéne ilyen cikkeket közzétenni.<#levele>

Csak a semmi lehet tökéletes!

radic
Sem a "mutasd meg!", sem pedig a másik változatod nem érv. Az érv ugyanis egy bizonyíték, vagy pedig egy cáfolat. Mivel sem a kritikusok nem rendelkeznek biztos cáfolatokkal, sem pedig pártolók megdönthetetlen bizonyítékokkal, így minden ilyen irányú vita legfeljebb a hozzászólók saját világnézetének bemutatására szolgálhat.

A vallás egy dolog. De a hitnél a "bizonyíték" mindenkinek más. Ez nem egy egyenlet amit levezetsz és bizonyítottad. Ami nekem bizonyítékként szolgált, az másnak semmit sem jelent. Én is fenttartok egy kiskaput, hogy esetleg tévedek, és nem fogok senkit sem térítgetni. Anyit azért megérdemel a másik, hogy tiszteletben tartjuk a döntését.

QuippeR
nem vagyok, de nem is állítom magamról, hogy minden témában megmondom a tutit, és aki nem ért velem egyet az idióta.

viszont rólad látom, hogy idióta vagy, édes fiam, bár nem azért mert nem értünk egyet, hanem mert nem tudsz értelmesen vitázni.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Vagy inkább a "bizonyítsd az állításaidat, vagy kussolj a picsába" a jobb megfogalmazás.

CC gombbal bekapcsolható a felirat!

A "mutasd meg!"-nél nem kell "keményebb" érv sehol a világon.

Ja mert te gondolom 6 diplomás közgazdász vagy aki mindent megmond mert azt hiszi magáról a diploma ér valamit.

Gratulálok, lejárattad magad többet szerintem senki sem kíváncsi rád idióta.

radic
Remélem azért, hogy a kritikusok keményebb érvekkel is rendelkeznek azon kívül mint a "biztosan hallucinált", meg a "tuti csak képzelõdött". Elég szánalmas másokat vádolni a hit megalapozatlanságával csak azon érvek alapján, hogy ez egyeseknek nem fér bele a világképébe. Ez ugyanis egy sokkal mélyebb szint, mint amivel a vallásosokat vádolják egyesek.

Az egyének számára (az én felfogásom szerint) annak van jelentõsége, ami az egyének számára jó (arra a pár röpke évre, amíg él valaki). Hogy elõtte mi volt, meg utána mi lesz, az személy szerint engem nem érdekel.