• Laza
    #30
    "En arra varok mar vagy tiz eve, hogy az ablakok helyett talaljanak ki vmit, mert a mostani oprendszerek GUI-ja alapjaiban ergonomia-ellenes. "

    Ezen már nagyon sokszor gondolkodtam. Nem azért, mert nekem bármi bajom lenne a jelenlegi megoldással, csak ezért, hogy vajon milyen úton lehetne továbbhaladni ... nos arra jutottam, hogy semmilyenen. Jelenleg senki nem tudna olyan alternatívát mondani, amivel ilyen átláthatóan és kényelmesen lehetne a számítógépeket és a programokat kezelni, mint az ablakos megoldás. Oda teszem, olyan méretben, azt jelenítek meg benne, amit csak akarok. És nem csak a megszokás miatt.

    Ez a Metro felület is ... szép és jó ... telefonon, tableten még használható is ... de egy PC-n max akkor, ha az ember arra használja a gépet, amire egy tabletet is. De ez csak kiegészítő megoldás, soha nem lesz olyan átfogóan mindenre alkalmas és teljeskörű, mint a jelenlegi. Pl munkára 100% alkalmatlan.

    Az érintőképernyő soha nem fogja átvenni az egér szerepét, ez ezer százalék. Egyszerűen azért, mert nem elég pontos (ha újjal nyomkodom ... max egy ceruzával), körülményes és fárasztó (oda kell hajolni a képernyőhöz, emelgetni kell a kezed). Tehát mindenképpen ez is csak kiegészítő megoldásként funkcionálhat.