• Tetsuo
  #304
  Na igen, van olyan istentagado elmelet, amely nem zarja ki a halal utani letet, de a legtobb ateista, bizony nem hisz semmi ilyesmiben.
  Vagy Te pl. tagadod Istent es hiszel egyfajta halal utani letben pl. lelekkent? Meseld mar el kerlek...

  Nem, nem gonoszak az istentagadok es sok katolikus vagy egyeb kereszteny is lehet rossz, sot.
  De maga az idea, a modern, anglo-szaxo liberalis, fogyasztoi tarsadalom agymosasa nevelte ki a mai ateista materialistakat, ami alapvetoen rombolja az europai hagyomanyos kereszteny ertekrendet, pl. a csalad formajat es fontossagat vagy pl. a becsuletesseg es mas erenyek tiszteletet.
  Megegyszer: na nem, ezeket nem minden kereszteny vallja, de aki komolyan kereszteny, az igen es a tanitasok errol szolnak, persze mindent felre is lehet ertelmezni, de altalaban ezek az erenyek es erkolcsok a vallasokbol erednek, nem masbol.

  Termeszetesen az ateistaknak is vannak/lehetnek erzeseik, jora valo torekves stb.
  De az uttalan. Mi is vinné elore a civilizaciot egy olyan eszmevel, ami csupan celtalanul az egyenek osztoneit elegiti ki a tudomany fejlettsegetol fuggoen? Ahogy valtozik a tudomany, ugy valtozna a filozofia is, az "elet ertelme" meg minden egyeb. Ha allandoan modosul a cel, akkor nem haladhatunk elore.


  Steve Jobs zsenialis volt, kb. mint a Fuggerek. Jo uzleti otletei voltak, tenyleg jol latta, mi kell a nepnek...
  De sok kollegaja rettegett tole es altalaban nem volt vmi kellemes tarsasag. Buddhistanak vallotta magat, de ugy latszik kozeleben sem volt a buddhista filozofianak, ugyanis az uzleti vilagban valo sikeresseg kicsit mas "erenyeket" kivan. Kapzsisag, sikerehseg stb. a jo tulajdonsagok mellett persze.
  Steve Jobs egy jo uzletember volt, akar jo programozo is.. ennyi. Nem kell piedesztalra emelni, meg lionizalni (isteniteni).
  Nekem nincs vele semmi bajom, de egyaltalan nem tisztelem.