Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Fernandooo #9460 Mindez idáig meglehetősen rossz tapasztalataim voltak a mesterséges intelligenciával, az esetek túlnyomó többségében tökéletesen alkalmatlannak bizonyult a szerepére. Túl lassú volt, nem találta a nyomvonalat, mintha vakon menne, nem vette észre az előtte-mellette haladókat. Hatalmas karambolok, levegőben repkedő autók és alkatrészek, totálisan játszhatatlan körülmények. Eddig erre kellett felkészülni, ha az ember az AI-val akarta összemérni a tudását. Aztán ma, egy hirtelen ötlettől vezérelve betöltöttem Imolát és tettem 10 gépi ellenfelet a pályára, lássuk, van-e valami fejlődés ez ügyben. Örömmel jelenthetem, hogy noha még nem tökéletes a dolog, de határozottan élvezetesebb az AI-val versenyezni.
Először is: megfelelő a sebességük, legalábbis a default setupos autómmal nem lehetett csak úgy legyorsulni őket. Szerencsére már kevésbé hajlamosak a lökdösődésre, sőt, néhány pillanatban úgy éreztem, hogy kimondottan „vigyáznak”, próbálják elkerülni az ütközést. Így jó néhány körön keresztül igazán élveztem a versenyt, még úgy is, hogy az autóm nem tűnt túl versenyképesnek, gondolom hiányoztak az optimális beállítások. De azért így is volt esélyem némi előzgetésre, csetepatéra, de aztán sajnos – és ez minden autós játék egyik legsúlyosabb betegsége – az egyik féktávon szabályosan belém szállt a mögöttem haladó, én meg lecsókoltam a betonfalat.
Az eset hatására valami nagyon elromlott az autóban, a kormány csalán állt és sehogy sem jött át, hogy akkor most innentől kezdve nem éreztem a kormányzást, az autó nagymértékben önálló életet élt. Ilyen körülmények között persze, hogy az utolsó néhány kör egy szenvedés volt, nem találtam vissza az azelőtti tempómra, éppen csak be tudtam kecmeregni a célba.
Az AI tehát határozott fejlődésen ment keresztül, bár azért nem ártana más pályákon, más autókkal is tesztelni a teljesítményét – erre is sor fog kerülni. A törésmodell nem annyira meggyőző, egy hatalmas ütközést követően ennek totálkárnak kellett volna lennie, ez helyett egy-két dolog „elcsavarodott”, de a roncsot be lehetett gurítani a célba.
A Project CARS tehát nagymértékében fejlődik, korábbi akkut problémák kerülnek orvoslásra, és válnak egyre élvezhetőbb elemeivé a játéknak.