19801
  • MasterMason
    Én nem tudom, de ettől az esőtől teljesen el vagyok ájulva, mindig újra meg újra hatása alá kerülök, hogy milyen gyönyörű. Jöhetne már a végleges oculus rift. ;)
  • Screenracer #9474
    Total 24hrs of Spa 2014 LIVE!!!

• Fernandooo #9473
    Kipróbáltam. Nem nekem való. :)
  • Fernandooo #9472
    Sebaj, Ace Combat free weekend van, megnézem azt. :D
  • sertrex
    Én pont ugyanezen anyáztam reggel. :)) Gondoltam leülök kicsit, erre megint szét van kapva az irányítás. :( Mindegy, november már nincs messze, csak legyen minden jó a végére.
  • Fernandooo #9470
    Sorry, hogy ilyen ingerült voltam. Néha az agyamra tudnak menni ezek a teljesen váratlan visszaesések.
  • sertrex
    -x64 -dx11st -pthreads 4

Próbáltad, hogy ezt írod be a Steam parancssorba? A kormányzáson, FFB-n nem segít, de lehet, hogy nem fog összeomlani.
    Időnként van, hogy ezt-azt kiszednek, amin éppen dolgoznak és addig "placeholder" cuccal helyettesítik. Mondjuk röhej, hogy pont hétvégére kellett szétkapniuk megint az FFB-t, de lehet hogy szándékos, mert ilyenkor kapják a legtöbb visszajelzést. :)
  • Fernandooo #9468
    Nem tudom mi történt tegnap óta, de a mostani állapotában a CARS kb. szánalom. Nagyjából 5 percenként összeomlik, a kormányzás meg egyáltalán nem működik. Teljesen értelmetlen az egész, nagyon remélem, hogy ezt gyorsan javítani fogják, mert ez így játszhatatlan.
  • samsung123
    Azt hittem rosszabb lesz, de ez telejesen jó, de tényleg. Full segítségek miatt és fakezű kontrolleres irányítás miatt ilyen (egy jó controller még az AC is lehet terelgetni egész jól null segítségekkel is, saját példámból) A grafika meg teljesen jó, egy túlexpontált fakó alacsonyfelbontású videó...de lényeget látni, hogy sok tereptárgy van, nincs LOD hiány se és sok autóval se akad (legalábbis nagy akadás nincs, a 60frémet meg a FullHD-t amit akarnak nem ebből fogjuk leszűrni)

Én nagyon várom PS4-re, később egy kormány is lesz hozzá (max nem eszek 3hónapig)
  • GPx8
    Köszi!
  • Fernandooo #9465
    Közben érkezett egy PS4-es gameplay videó a Comic Con-ról. Nos, szerintem alapvető hiba volt ez a chase cam-os beállítás, ás egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy ebben a demóban ki voltak kapcsolva a segítségek, illetve a grafika csutkára lett tolva. Csak mert nálam nagyságrendekkel jobban néz ki a CARS, mint itt. A másik hiba ez akamerás felvétel, ez biztos, hogy rengeteget ront a minőségen. Az autó mozgása sem túl meggyőző, néha egészen idétlenül fordul, a hozzászólásokban ennek megfelelően elég szépen oltogatják a látottakat, nem igazán lett szerencsés ez a bemutató ebben a formában. Meggyőződésem, hogy egy fix belső kamerás demóval kellett volna előállni, és nem gamepados irányítással, hanem ahogy kell, kormánnyal.

• Fernandooo #9464
    Az RGT-8 most éppen beta 2 státuszban van, tehát levileg majdnem kész.

Készültségi szintek:

http://forum.wmdportal.com/showthread.php?2218-List-of-Vehicles-in-Project-CARS/page64
  • GPx8
    A RUF-RGT8-nak most mi a státusza? Úgy látom, hogy a belső animáció még nincs kész.
    Tud valaki egy linket az épp aktuális autó készültségi fokokról?
  • Screenracer #9462
    Arról már korábban is volt szó fórumon, hogy ha az AI is megkapja az új gumimodelleket, azt a fizikát amit mi is használhatunk, stb., akkor a viselkedése is javulni fog.

http://forum.wmdportal.com/showthread.php?16771-Physics-and-AI-Code-Progress
    Ezen a linken (is) nyomon lehet követni, hogy mi történt/történik AI fronton.
  • Screenracer #9461
    Akkor bocsi, de nekem még ingyenes volt. Viszont ha fizetős, akkor lehet, hogy ez https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sensadigit.dashmeterforacpc jobban megéri, mert lehet a CARS-hoz és az AC-hoz is használni.
  • Fernandooo #9460
    Mindez idáig meglehetősen rossz tapasztalataim voltak a mesterséges intelligenciával, az esetek túlnyomó többségében tökéletesen alkalmatlannak bizonyult a szerepére. Túl lassú volt, nem találta a nyomvonalat, mintha vakon menne, nem vette észre az előtte-mellette haladókat. Hatalmas karambolok, levegőben repkedő autók és alkatrészek, totálisan játszhatatlan körülmények. Eddig erre kellett felkészülni, ha az ember az AI-val akarta összemérni a tudását. Aztán ma, egy hirtelen ötlettől vezérelve betöltöttem Imolát és tettem 10 gépi ellenfelet a pályára, lássuk, van-e valami fejlődés ez ügyben. Örömmel jelenthetem, hogy noha még nem tökéletes a dolog, de határozottan élvezetesebb az AI-val versenyezni.

Először is: megfelelő a sebességük, legalábbis a default setupos autómmal nem lehetett csak úgy legyorsulni őket. Szerencsére már kevésbé hajlamosak a lökdösődésre, sőt, néhány pillanatban úgy éreztem, hogy kimondottan „vigyáznak”, próbálják elkerülni az ütközést. Így jó néhány körön keresztül igazán élveztem a versenyt, még úgy is, hogy az autóm nem tűnt túl versenyképesnek, gondolom hiányoztak az optimális beállítások. De azért így is volt esélyem némi előzgetésre, csetepatéra, de aztán sajnos – és ez minden autós játék egyik legsúlyosabb betegsége – az egyik féktávon szabályosan belém szállt a mögöttem haladó, én meg lecsókoltam a betonfalat.

Az eset hatására valami nagyon elromlott az autóban, a kormány csalán állt és sehogy sem jött át, hogy akkor most innentől kezdve nem éreztem a kormányzást, az autó nagymértékben önálló életet élt. Ilyen körülmények között persze, hogy az utolsó néhány kör egy szenvedés volt, nem találtam vissza az azelőtti tempómra, éppen csak be tudtam kecmeregni a célba.

Az AI tehát határozott fejlődésen ment keresztül, bár azért nem ártana más pályákon, más autókkal is tesztelni a teljesítményét – erre is sor fog kerülni. A törésmodell nem annyira meggyőző, egy hatalmas ütközést követően ennek totálkárnak kellett volna lennie, ez helyett egy-két dolog „elcsavarodott”, de a roncsot be lehetett gurítani a célba.

A Project CARS tehát nagymértékében fejlődik, korábbi akkut problémák kerülnek orvoslásra, és válnak egyre élvezhetőbb elemeivé a játéknak.

• SityiSXT
    Fura, nekem azt írja, 1.75£
  • Screenracer #9458
    Sok F1-es helyszínen van más bajnokság is, tehát akár licenszszel is lehet még F1-es pályát belerakni. Sőt én úgy tudom, hogy a pályák nem részei az F1 licensznek, még ők fizetnek, hogy legyen ott F1. Azt külön minden pálya tulajdonosával kell megkötni, gondolom az ezekből jövő bevétel is megy a fenntartásba, meg Bernie zsebébe, hogy évről-évre meghosszabítsa az F1 engedélyt. :))
  • Screenracer #9457
    Én ezt használom; https://play.google.com/store/apps/details?id=net.pocketplayground.pCarsDash, ez is ingyenes.
  • SityiSXT
    Ingyenes Androidos Motec-szerű dashboard a Project Carshoz
  • Fernandooo #9455
    Ém inkább az F1-es pályákat hiányolom. Csalódás lenne, ha nem raknák bele mindet ilyen-olyan elnevezésekkel.

Amúgy szerintem a tagok számára is lesz valami, aminek örülhetünk. Pl. hogy október végétől elveszik a teszt hozzáféréseket. :D Á, nem. Bár én számítok valami hasonló, megjelenés előtti lezárásra.
  • Screenracer #9454
    Még hiányzik; Lamborghini, Aston Martin, Chevrolette, Nissan GTR, Bentley és a Ferrari. Ez minimális, mert ezekre szükség lenne a GT, endurance bajnokságokhoz. Remélem van a tarsolyukban még meglepi a már tesztben lévők számára is. :)
  • Fernandooo #9453
    Ez a hír elsősorban azoknak szól, akik nincsenek benne a tesztben, illetve nem olyan régóta kezdte el őket érdekelni a játék. Az SMS merőben új tartalmakat villantott meg a honlapján, amik a Supercars kategóriában kapnak helyet a végleges kiadásban. Ide tartoznak olyan verdák, mint a Audi R8, a Pagani Huayra, a Mclaren P1 és a Gumpert Apollo.

A Project CARS Playstation 4-es változata a mai nap folyamán a teljes autó- és pályafelhozatallal kipróbálható a San Diegóban megrendezésre kerülő Comic Con-on, illetve augusztus 13-án a GamesCon expón.

A legújabb képek a szuperjárgányokról:

• samsung123
    Ez a videó igen hangulatos.
  • Screenracer #9451
    Egy oldal, ahol összegyűjtve lehet böngészni a pCARS videók között.

http://www.projectcarsvideos.com/
  • Screenracer #9449
    A 772-es, mai buildből:

Physics:
    * Updated setup of vehicle-specific materials, wheel shape descriptors, and collision filtering.
    * Forecast weather: Added accessor for weather acceleration, Check forecasted weather and notify physics systems, Player initial default tyre choice takes into account current and forecasted weather, AI initial tyre choice takes into account currrent and forecasted weather

Alakul ez. :)
  • Fernandooo #9448
    Ment egy PÜ.
  • SityiSXT
  • Screenracer #9446
    Eddig is tisztán látszott, hogy SMS-ék endurance fanok. :) Remélem sikerül a licensz, én is oda vagyok a hosszútávú versenyekért. Az utóbbi idők F1 történései miatt, nálam ma már a Le Mans 24h, Nord 24h már jobban várt események az F1-nél.
  • Screenracer #9445
    És a 24h nordot is nyerte/nyerték. Most jön a 24h Spa.
  • SityiSXT
    Rosszul fogalmaztam. Ugy ertettem, nem akkor nev, mint egy Schumacher, Vettel...

Apro popo: A forumon megakadt a szemem valami olyasmin az egyik totyikban, hogy a WEC-et akarja az SMS hivatalosan licenszelni. Errol ti tudtok valamit? Erdekes lenne... Az F1 a Codiesnal van, a WTCC/DTM a SimBinnel, a WRC a Milestone-nal, igy marad ez, mint hivatalos bajnoksag, ami bekerulhet a jatekba (esetleg kesobb, DLC-kent)
  • Adam Jonas
    Azért nem is annyira ügyetlen, ez "csak" a 2012-es év termése volt:

2012: 1st Porsche Carrera Cup Germany
    1st Porsche Mobil1 Supercup
    1st 24h Daytona
    1st 24h Spa

És idén is elég jól ment Le Mans-ba is, a német ADAC GT Masters-be meg végképp (van der Linde-vel konkrétan vezetik a bajnokságot, és ha jól tudom, dobogósnál rosszabb helyezésük talán 2x volt, de azon is pontszerzők voltak).
  • SityiSXT
    Azert az mond valamit, hogy barmennyire is felkesz es pontatlan meg a jatek. Rene csak megy es kuzd. Oke, az ipse gondolom nem egy Schumacher vagy Vettel kategoria, na de akkor is nagy pozitivum, hogy a Project Carsszal gyakorol ket verseny kozott.
  • Screenracer #9441
    Már többször említve lett fórumon. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ez a default setupra jellemző, egy kis setuppal ez elég jól orvosolható. Igen igaz, hogy lengéscsillapító, rugó hiba, de ez akkor is valahogy számomra a kormány visszajelzésén úgy jön le, hogy túl könnyűnek érzem az autót, főleg az elejét.
  • Screenracer #9440
    Nem a videó alapján írtam, hanem napi tapasztalatból. Sajnos ez a jelenség még mindig tapasztalható. :( De tény, hogy néhány autónál már javult a helyzet. De még javulhatna.
  • Adam Jonas
    Csak a videóra tudok hagyatkozni, meg az eddig megszerzett tapasztalataimra. :) Az autónak biztos, hogy megvan a súlya, itt inkább a lengéscsillapító és/vagy rugózás paraméterezésében lehetnek hiányosságok, vagy pontatlanságok. Gondolom ez még közel sem a végleges, szóval tuti nem fog így maradni, de tényleg érdekes, hogy eddig ezt nem vették észre az SMS-es srácok.
  • SityiSXT
    Majus 6-an toltotte fel a videot. Azota azert csak eltelt nemi fejlesztesi ido... ;)
  • Screenracer #9437
    Ez a videó annyiban érdekes, hogy a real life és a pCARS oldalon is René Rast vezeti Audi R8 LMS Ultra-t, az oschersleben-i pályán. :)

Mondjuk arra felfigyelhetnének, hogy az igazi nem ugrál úgy, mint a játékban. Szerintem még mindig nincs meg az autók súlya. Főleg az első, a kormányzott keréken, nem érzem azt amivel stabilan lehetne irányítani egy-egy ilyen verdát. A videóhoz tartozó kommentek megint szórakoztatóak és tanulságosak. :))
  • Screenracer #9436
    Ahhoz egyébként is több lehetőségnek kellene lennie, mint kettő, hogy mondjuk naposból esőbe, majd borús, azután megint eső és végül, mondjuk újra napos. Most lehet x-ből y időjárás. Vagy kellene egy random funkció, de akkor meg, lehet hogy kaotikussá válna az egyész.
    Most ezek szerint be tudjuk úgy lőni, hogy naposból, akár viharosba vagy fordítva. ha nincs random akkor úgyis mindegy, mert minden egyéb másra előre lehet készülni. Értem én ezt?

(Valahogy úgy kellett volna megcsinálni, ahogy az rF2-ben van.)
  • SityiSXT
    Erdekes info az idojaras mukodeserol, vagyis inkabb bug:
    Ha a start idopontja (ora) paros szam, akkor a kezdeti idobol megy at az elorejelzesben meghatarozottra; viszont ha paratlan, akkor az elorejelzesbol megy vissza az aktualisra.
    Gondolom idovel majd javitjak