Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Ezzel tökéletesen egyetértek! Csak nagyon jó közelítő képletek vannak beépítve a szimulátorprogramokba, melyekkel kb. 80%-ra, nagyon jó esetben 90%-ra tudják megközelíteni egy valós autó viselkedését. Ahhoz, hogy közel 100%-os viselkedést kapjon vissza az ember a) egy jóval komolyabb szoftver kell (a la rF Pro), b) meglehetősen erős erőforrás-háttér, tehát vagy 2-3 Paksot kéne magad mellé telepíteni (jó, nyilván eltúlozva....).
Egyébiránt a mai játékok többsége már használ különböző rezgéstani/lengéstani alapszámításokat, pl. Starcraft, NFS, stb. (Ebbe most beleértendő az ütközés is (nem a törésmodell, az más kategória!!!).)
Valamelyik nap olvastam Hans B.Pacejka profról, meg az életművéről. Aki moddolgatott már, vagy csak jobban beleásta magát a témába, annak ismerős lesz az alábbi képlet:
R(k) = d cdot sin { c cdot arctan [ b(1-e)k+e cdot arctan(bk) ] } ,
A többieknek, akik nem tudják mi ez, nyissák meg az alábbi spoiler-t.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az autószimulátorok nagy részében ez a 'varázs képlet' (angol nevén 'magic formula') felel az autó gumifizikájáért. Jelenleg a legegyszerűbb alakban ez a képlet tudja a legjobban megközelíteni a valós gumi viselkedését. A lényeg a lényegben, hogy általában ez a képlet szokott megjelenni az egyes autószimekben (rF, iR, stb.)
@lac coo: azért lelkesedtem én meg be ennyire, mert René Rast nincs benne az SMS szerződtetett, külsős csapatában. Ugyanolyan egyszeri felhasználó, mint Te vagy sokan mások. Az meg most egy merő véletlen, hogy ez kiderült - de gondolom, hogy postolhatott múltkor a WMD fórumra 1-2 videót, s akkor fedezték fel, hogy ki is ő valójában. Őszintén szólva, eddig Nick Hamilton-t és Ben Collins-t kicsit szkeptikusan kezeltem ebben a témában az Codemasters-féle F1 & A.Davidson kapcsán, de ha egy független felhasználó, mint Rast azt mondja, hogy elég jó, akkor nem biztos, hogy tényleg szar lesz ez az egész. (Hozzáteszem azért, hogy továbbra is semlegesítsem a dolgokat, még azért vannak fenntartásaim, de ez most így egy pozitív dolog lehet a projektben. Én a legutóbb, amit próbáltam buildet, még majdnem 1 évvel ezelőtti, valamikor abban az időben lett Hamilton és Collins leszerződtetve, tehát akkor még nagyon a fizikára sem voltak hatással.)
Én mindenesetre azt mondom, várjuk ki a dolgok végét, lehet meglepetésben lesz részünk, abszolút pozitív értelemben.