• unrealnoise
    Már na haragudj, de ez... ez nevetséges.

"Ez olyan mintha azt mondanád, hogy a PS3-at többen vették, tehát a többiek mehetnek a kukába. Persze eléldegél a piacon az X360 is és a többiek is. :)"

Ezzel lényegében azt mondodm hogy én azt állítom, hogy a PS3 a kickstarter, akkor az Xbox360 a WMD. Hogy lehet ilyen példát hozni? Ég és föld a különbség. Mindkettő baromi sikeres, egyik sem hasonlítható a WMD egy projektes, közösség-finanszírozós oldalához.

A WMD olyan projekt finanszírósós gyűjtő oldalnak indult lényegében, mint a Kickstarter. Ma hohy állnak? Úgy, hogy több év után egyetlen egy valamire való projekt fejlesztése lett a WMD alatt a közösség által is finanszíroztatva. Ezzel lenne egyenlő mondjuk az alapjaiban véve baromi sikeres Xbox360, vagy bármilyen más játékplatform.

Még egyszer: Egyetlen EGY, valamire való projekt fejlesztése indult el a WMD-n, ez a többihez képest akkora bukás, hogy akinek ezt magyarázni kell, illetve olyan példát hozol fel, ami teljesen túlmegy az ésszerűség határán, elég ránézni a piaci részesedésekre és a bevételekre.

A WMD-nek az volt a legnagyobb baja, hogy az oldal az elejétől fogva lényegében egy Fórum csupán. Ennél a kickstarter sokkal több és jobb, egyszerűen az SMS-nél pont leszarták a WMD-t magát, sehol senmi fejlődés, lehetőség etc, naná, hogy nem vonzotta be az embereket és a fejlesztőket, hogy a WMD alatt futtassák fel a saját projektjeiket.

Meg azt állítod, hogy lényegében én azt mondom, hogy az SMS és a WMD a pCARS után lehúzhatja magát a retyón. Nos ez is alaptalan állítás. Az SMS lehet sikeres fejlesztő, és a pCARS is sokat szakíthat még, de a WMD halálra van ítélve, már csak a fenti dolgok, és a gyönyörű szép statisztikájuk miatt.

Persze az esetleges pCARS kettőt ismét felfuttathatják a WMD alatt (bár szerintem nem fogják megtenni, az lenne az ideális ugye, ha a pCARS nyereségéből neki tudnának állni a második résznek), de szóval attól még az oltári nagy bukásnak számít, hogy a későbbiekben egy saját projektet esetlegesen felfuttatnak majd a WMD-vel... Attól nem lesz a WMD menő, sikeres, meg semmi.

Lásd a Nintendo helyzetét pl. A Wii U-ból eladtak 5.5 milliót több mint egy év alatt. Az Xbox One-ból és a PS4-ből már eladtak 3,2 és 4,6 millát, amikor piacon vannak 3 hónapja... Nah kéremszépen, ezt is bukásnak hívják. És a Wii U bukása, azért még mindig messze nem hasonlítható össze a WMD bukásával.

Nem is értem mit kell ezen lovagolni, illetve meg nem érteni. A számok és a felfuttatot projekszámok magukért beszélnek...