precise#6751
Mondjuk hozzátartozik a történethez, hogy én eléggé különleges igényű játékos vagyok. 90%-ban szimekkel játszok, néha még vonat szimmel is.
A többi amit tolok az nagyrészt Indie fejlesztés, elég sok ilyenem van Early Accesban Steamről, pl Prison Arthitect vagy Towns. Mind kettő 10+ évvel ezelőtti grafikát idéz mégis több órát toltam velük mint mondjuk a Forza 4-el. De persze vannak normális grafikájú Indie játékaim is pl Kerbal Space Program. Szóval a PC-s játékpiac nem hal meg, csak más az igény. De esélyes, hogy egy kreatív Indie fejlesztő jobban megél a pc-s piacból mint egy 200. programozó aki a Forzán melózik.
A minőségi javulás ha megtörténne annak nyilván örülnék, de az eddigi tapasztalatok alapján ez nem fog megtörténni. Nem a mostani az első generáció váltás a konzol piacon, mégis, hogy az autós játékoknál maradjunk a grafikán, az autók és pályák számán nem sok fejlődést láttam. Na jó bejött az online közösségi okosság, de az nem plusz a pc-hez képest. Egyszerűen az van, hogy konzolon erre van igény, és nagyon megéri "ugyanazt"eladni 10x. Ezzel nincs gond, csak én nem veszem meg, mert magasabbak az igényeim egy autós játéknál mint a szebb grafika, vagy a 500 autó amiknek a fizikája kb 10-20 alapból áll csak a kasztni a más.
Így utólag elnézést is kérek a debilezésért, de azért megjegyzem, hogy úgy érzem joggal vagyok indulatos azért, mert jó pár kedvencemet butítottak a konzolos elvárásokra, és igenis ezzel engem hátrány ért. Alaphelyzetben csöndbe is vagyok, de amikor a maradék jó gamét (AC) is konzolra akarják egyesek akkor kitör belőlem az "állat" :)