Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Screenracer #6466 Értem én, hogy mire gondolsz, sőt példát is tudok rá, hogy ebben igazad van. Ott az F1 sorozat mindenféle komoly fizika nélkül is lehet vele a valóshoz közeli időket menni. Ugye, hogy értem. :)
Csakhogy nem erről beszéltem, hanem a CARS-ról. Amihez te hozzá se szagoltál már legalább egy éve és nekem akarod megmagyarázni, aki napi szinten használja, hogy ez milyen. Mellesleg, amikor te még próbáltad, akkoriban jószerével még egy-két eltéréssel egy az egyben Shift volt, sőt Shift 2, ami inkább konzolos volt és leginkább a kezetekben tartott vibrátorra volt igazítva. :) Az meg nem FFB.
Azóta egy teljesen új CARS van. Például az új, mert a kezdeti nem vált be, flexibilis carcassra épülő gumifizikán dolgoznak, már közel fél éve. Amíg az nincs olyan állapotban amit úgy itélnek, hogy kész, minek dolgoznának ki egy végleges FFB-t? Nem beszélve róla, hogy a fizikát is át kell majd akkor újra dolgozni. Egy jó szimhez idő kell. Komolyan nem értem, hogy miért olyan nehéz felfogni, hogy ez még nincs kész. Neked meg ezt kellene felfognod, hogy én is kellően lekezelő legyek.
A való életben is elfogy a gumi, elfáradhatnak a gumírozott alkatrészek a lengéscsillapítóbol szivároghat az olaj stb. és az mind megváltoztatja az autó menettulajdonságait. De azt nem setupolod, hanem elviszed szerelőhöz. Na, aki ért hozzá egy kicsit és még szerszámai is vannak hozzá az sok mindent megtud csinálni otthon a garázsában is. Ezt nevezhetjük setupolásnak. :D És ha emelni akarom a tétet, akkor úgy setupolom az autóm, hogy belerakok olyan dolgokat, amivel kitágítom a határait. Nekem egy M3-asom van egy picit felturbózva, amit részben magam csináltam meg, szóval légyszi ne akard elmesélni nekem, mit "mond" az autó az úton vagy pályán, mert egy-két pályán is jártam már vele. Még nem találkoztam olyan szimmel ami ezt teljes egészében visszaadta volna. És most évek óta kész szimekről beszélek, nem egy félkész dologról. Ráadásul a szimek se egyformák, mintha a fizika képlékeny lenne és úgy lehetne értelmezni ahogy akarják vagy ahogy sikerül. Kunosék szerint az FFB csak pár sor, megírva. Más meg a saját motorjával nem tudja sajnos ezt pár sorban leírni szóval keresik a legjobb megoldást, de legalább dolgoznak rajta és nem adnak ki évente valami szart. Na mindegy. Eltértem a tárgytól.
Nem mondom és nem is mondtam, hogy a CARS már tökéletes, de az hogy te még mindig azon lovagolsz, hogy egy éve ilyen meg olyan volt, az kicsit már fárasztó. Ráadásul elméletek gyártasz arra, hogy miért jó egy szim setup nélkül, az meg egyenesen nevetséges. Inkább tanuld meg mi mire való egy autóban, hogy tudd mit kell ahhoz állítani, hogy még jobb legyen. :) Majd egy év múlva, ha végre kész lesz a CARS meglátjuk milyen lesz. Szerintem jó lesz és men hiszem, hogy a kibicelésed(remélem tidod ki a kibic) számítana valamit. Szóval próbálj a jövőben megkimélni a bölcseleteidtől, mert inkább bosszantó vagy mint szórakoztató.