Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Nem tudom srácok, de szerintem elfelejtettünk játszani és közben idősebbek is lettünk és nem akarunk elengedni dolgokat.
Nem akarjuk elengedni, hogy ma már nem mi vagyunk a célközönség és követeljük, hogy a mi szánk íze szerint készöljenek a dolgok. Azt hallom, olvasom, hogy azért csinálják ezeket a játékokat, hogy jól lehúzzanak bennünket. Ha most jól belegondolok, hogy az utóbbi években mi történt, akkor látszik egy tendencia. Ott van az ISI, lepasszolta az rF2-őt és kiszállt. Azután Kunosék adták el a kis garázs projektjüket. És most itt az SMS is feladta függetlenségét és egy multihoz csatlakozott. Szerintem nem azért, mert így aztán jobban megszedhetik magukat, hanem azért mert függetlenként nem tudtak volna fentmaradni. Mindannyian szimulátort készítgettek. Az ACC már nem a moddereknek készült és teljes üzleti alapon működik, habár még megőrízte a szimulátorosságát, de nem tudni mit hoz a jövő, kielégíti-e az tulajdonosokat, amit a konyhára hoz. Az rF2 az új stúdió alatt elvegetálgat, de ki tudja meddig győzik, mivel a főállásuk mellett farigcsálják. Igazából teljesen amatőr alapon készülget. És az SMS egy új irány vett, ami talán gyümölcsözőbb lessz. Pozitívumként az iR van és a RaceRoom van az ő üzleti modelljük, úgy látszik működik. De ha többiek is ezt csinálnák akkor lehet azok is bedőlnének a túlkínálat miatt. Igen mert a szimulátorok piacán most túlkínálat van és nagyjából mindegyik egy kaptafa szerint működik. Mindegyik megpróbálja, több-kevesebb sikerrel, a valódi versenysorozatok mintája alapján elkészíteni a játékát. Szerintem akik egyelőre ezen a vonalon maradnak azok egyelőre még megélnek és jól is csinálják, de valószínű ugyan ilyen csigalassúságú tempóban készülnek , mert csak pár embert képesek eltartani. Az SMS már túl nagy lett és képtelenség lett volna egy ekkora céget eltartani, mert valószínű, hogy kimaxolták az elérhetó célközönséget ebben a kategóriában. Váltani kellett és meg is tették. Sajnos.
Deeee. Ezek mellett megfigyelhetjük, hogy a Foza, a GT és az NFS, sőt még idesorolható az F1 és a Dirt sorozat is. Élnek és virulnak, mondhatni évtizedek óta. Egyik se szimulátor. Szerintem ez egy jól kiolvasható minta.
Szóval ragaszkodhatunk hozzá, hogy minden új megjelenés HC szim legyen és a középkoruaknak készüljön. De a valóságban már átugrottak bennünket. A játékok elsősorban gyerekeknek készülnek és ahhoz kellenek a játékkészítők is. Egyrészt joguk van eldönteni, hogy mit készítenek, másrészt nekik sincs sok választási lehetőságük. Ez is csak egy munka és a munkáért fizetés jár, ahogy világon mindenütt. Másrészt azok a kölykök akik játszanak sokkal több kreativitást akarnak egy játékban, mint az egy óra szabadedzés, egy óra quali és egy óra verseny és közben be a boxba setupolni és így tovább. Ráadásul többségük nem egy játékon keresztül próbálja ország-világnak bizonygatni, hogy mennyire kifinomult és igényes az ő izlése. :DD
Bár tudom, hogy mindenkinek a saját gyereke különleges, de azért a többségé beletartozik ebbe a körbe, akiket leegysejtűznek, lededósoznak, lehülyegyerekeznek. Igen mert a kölykök szeretnek játszani, az enyém is szeret, és kimondottan nem úgy szeret, ahogy én. Hát én teret adok neki és majd ő eldönti, hogy mit akar. Minél idősebb lessz úgy fog kialakulni az izlése, ahogy a miénk is kialakult. Szóval ne legyünk egysejtűek és próbáljuk úgy szemlélni a világot, hogy nem csak mi élünk benne. Peace!
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.07.11. 09:07:51