Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Axtros #19047 Megnéztem én is ezt a NSX/Hockenheim/Thunderstorm kombót.
Szerintem teljesen más vezetési technikát kell alkalmazni száraz/vizes pályán. Nyilván vizes gumikkal nem úgy szimulálja a program, mintha tükörjégen mennél, valamilyen szinten tapad, de ez meg elmarad attól, amit egy slik gumi nyújt száraz pályán. Azt nem tudom, hogy egy ipari szimulátorban - például mint amilyeneken az F1-es csapatok gyakorolnak - milyen kalkulációk, és mennyire élethű modellezés van a vizes körülményekre, de én azt gondolom, hogy játékprogram keretein belül, és egy sima PC képességeihez mérten a vizes vezetés szimulációja megfelelő, már ha például egy hagyományos autó vezetési technikájához hasonlítom. Versenygépeknél ez hatványozottan előjön, de mindent összevetve szerintem a száraz/vizes versenyek megadják azt a különbséget, amit ma, egy egyszerű számítógép segítségével el lehet érni, egy játékprogramban.
Egy esős futam lassabb, mint egy száraz, a gumik jobban kompnak, a kialakult pocsolyákon a megcsúszás nagyon könnyen előfordulhat, a látási viszonyok rosszabbak, az AI is másképp viselkedik, ebből adódóan pedig egy-egy esős verseny teljesen eltérő stratégiát, vezetési technikát, élményt, és eredményt ad(hat).
Összefoglalva én azt hiszem a PC2-ben az esős körülmények az "elérhető" legjobban vannak megvalósítva. Még mindig jobb, mintha abszolút nem is lenne benne, tehát én azt gondolom, hogy amit manapság ebből ki lehet hozni, azt a PC2 maradéktalanul ki is hozza. Szubjektív véleményem szerint nekem tettszik, majd meglátjuk, hogy a jövő nagy reménységei - és itt most elsősorban az ACC-re gondolok - hogyan birkózik meg ezzel a feladattal, milyen, és mennyire valós élményt tud majd kínálni a PC2-höz képest. Majd a végleges verzióban meglátjuk. A PC2-ben erre már tudjuk a választ. :)
Utoljára szerkesztette: Axtros, 2018.11.10. 11:30:53