Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
6,8k-sal még nem találkoztam, de nem kizárt, hogy csinálnak. Egyedi kérésre biztos.
Viszont az is lehet, hogy az elektronika beleszól a mérésbe. Érdemes lenne kiforrasztani és úgy megmérni.
A tengelyt tekerd ütközésig, mérd meg, majd tekerd a másik irányba ütközésik és úgy is mérd meg. Ki fog derülni az érték és az is, hogy melyik irányban hogy változik.
De, ha minden igaz, akkor 3 lábnak kellene lennie. A középső a "közös" láb. A két szélsőn meg különbözőek az értékek. Vagyis amikor a középső és bal lábon 0-át mérsz, akkor a középső és jobb lábon kb 7k ohmot kellene mérned (legalábbis a maximális értéket). Vagy fordítva a jobb/bal. Igazság szerint sosem figyeltem, de eddig minden legyártott panelemen megfelelő irányban volt a "fel" és "le" tekerés.
Általában egy kaptafára készülnek, elvileg rossz forgásirányost nem vehetsz. És a lábak közötti méret is szabvány, ha nyákra van forrasztva, akkor ott sem lehet gond.
A legtisztább, ha kiszeded és elviszed egy alkatrész boltba. Majd megkéred az eladót, hogy ilyet szeretnél csak fele akkora értékkel.
Ha el nem felejtem és lesz időm, akkor talán ma sikerül szétszednem a pedálom. Engem baromira zavar a fék mögötti gumi és, hogy úgy kell taposnom, hogy majd megemelkedik a szék eleje. Majd kicsit meglesem a benne lévő alkatrészeket.
Kiforrasztásnál figyelj arra, hogy ne szedd le a rézfóliát a "műanyagról". Szóval óvatosan a hőfokkal és a ráncigálással. Én ónszippantót szoktam használni.
És remélhetőleg nem két rétegű a furatnál a forrasztás, mert az külön szívás, de még az is megoldható.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.04.29. 02:03:32