• mephisoft
    Sziasztok!

Totál kezdő amatőr vagyok …

Mostanáig csak offline játszogattam, nem mertem online menni, mert nem nagyon tudok még végigmenni a pályákon, nem akarom más játékát elrontani azzal, hogy ütközök, leszorítom, …

GTX950-ös kártyám van, 2560x1440-es, 144Hz-es monitorral, a grafikán szinte minden minimumra vettem, hogy meglegyen a 60-70fps, és csak kivételesen csússzon be picit 60 alá. Az antialiasing nagyon hiányzik, de attól eltekintve nekem ez teljesen OK, így is gyönyörű, nagyon szeretem.

Aztán most hétvégén egy cimborával ketten összejöttünk online játékra (Nordschleife, körönként 4-5 kicsúszás, mind a ketten szinte mindig ugyanott), és jött a meglepetés: 90-110 fps!!! Eszeveszett jó, sokkal faszább érzés, ahogy folyamatosan siklik a környezet (főleg a villanyoszlopok) hátrafelé, sokkkkkkal kevésbé érezhető a szaggatás, mint a 60-70-nél.

Visszamentem offline: 60-70 fps. Megint online: 90-110fps. Néha 130!!!

Nem értem mi történik. Nem látom, hogy gyengébb lenne a grafika online módban – de amúgy sem nagyon tudna már mit visszavenni. Mivel továbbra sem merek még online játszani (a velem kb. azonosan béna cimborával pedig elég ritkán tudjuk összeszervezni magunkat), jó lenne offline módban is elérni ezt az fpt-t. Van valakinek ötlete, hogyan? Tapasztalt más is ilyet?

Előre is köszi!