Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Osszehasonlitottam a Lotus 49-et a harom progiban (AC, CARS2, iR).
A beallitasok lenyegeben ugyanazok. Pl. (AC/CARS2/iR) guminyomas: 20/19/18PSI; elso camber: -0.6/-0.5/-0.5; hatso magassag 111/120/111mm; stb. Az elso rugok bealitasanal voltak feltuno kulonbsegek (16/50/26Nm). A diffi es ABR ugy ahogy, de az tokmindegy, izles kerdese;)
Nurburring GP-n neztem, koridoben azert van szoras rendesen (AC/CARS2/iR): 2:10 / 2:07 / 2:02 ;) Egyik sem szuper hotlap, 5-5 mert kort mentem csak.
Erzesre, teljesen 3 kulonbozo cucc:D Osszehasonlithatalan.
AC: kicsit ossze-vissza csuszkal, barmilyen sebessegnel. Alulkormanyzottan visit a gumi, de megis "valamennyire" elforditott kormanynal, gaz nelkul is csuszik a hatulja es driftelni akar;) Jo ideju ellenkormannyal foghato es jol csusztathato. De eppen emiatt a csuszas/drift maniaja miatt kicsit idegesito, bizonytalan, "be kell tanulni" a csuszast es akkor tuti hajlobogos szaguldozas:)
De a hang nagyon jo!
CARS: Tapad mint az allat, felszedi az aszfaltot;) Nagy temponal kezd megcsuszni a hatulja, de csak tajekoztato jelleggel;) Eroltetni kell hogy beforduljon, mintha merev tengelyes lenne es zart diffis elol-hatul (:DDDDD). Meg olyan rovidek es tapadosak a fektavok, hogy nincs ido visszavaltogatni es kuplungolni (raadasul benazik is valamit), fektavon lazan 5-bol 2-be;D Mintha visszavaltasi ido lenne hozzarendelve, es ha gyorsabb vagyok, valami kiakad, uresbe marad, aztan meg beharap (nah, akkor akkor megcsuszik, de csak 45 fokig fordul es felszantja az aszfaltot:D).
A hang az olyan, mint a tobbi autonal (ha mar a hangot is irtam:P).
iR: Nem szeretek hype-olni, de ez egyszeruen jo, azt csinalja amit elvarok es szeretnek. Nem tudtam belekotni. Nem volt idegesitoen csuszos vagy tapados; nem akarta "idokalatlanul" (vagy legalabbis: most miaf*szvan?!) eltolni az orrat vagy keresztberakni a segget; logikusnak tunt az egesz mukodes.
De a motorhang az porszivo:DD Jo lenne mar, ha a 6-7 eve keszulo "uj" audio engine-t befejeznek:DDD
Annyira kulonboznek es annyira fingom sincs milyen lehet az igazi auto, hogy nem is akarok donteni:) De ha tippelhetnek, az iR allhat kozelebb a valodi auto/gumi/kormany viselkedeshez. NEM az az igazi, csak az (sokkal) kozelebb lehet mint a tobbi.
Kicsit "csuszkalosabban" (de legalabbis kicsit mas karakterisztikaval) a CARS2 lenne a tuti szim, foleg a koritese miatt.
ui.: Egyiket sem probaltam "masra" setup-olni (jobban csusszon vagy tapadjon, fickos legyen esetleg stabil), default gyari setup-okat hasznaltam szandekosan (foleg, hogy az ertekek is szinte ugyanazok voltak)!