Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
ElNano #14112 Azt azért ismerjük már be, hogy egy ilyen típusú játék esetében éppen a multi a sava-borsa a dolognak, nem pedig a karrier, amit pár futam után kiismersz, és agyba-főbe vered az AI-t, akármilyen nehézségi fokozaton, főleg, ha be is állítod az autót az adott pályákra. Nagyon sokat számít a multi és a CARS egy olyan területre lépett be, ahol még többet, mert komplett közösségek épülnének rá egy-egy ilyen, komolyabb játékra, azzal ligákat, bajnokságokat rendezve. És ennek igen komoly kritériumai vannak, éppenséggel a multit tekintve. Sajnos a CARS csak erős kompromisszumokkal használható ilyesmire. Nem akarom leírni ötvenszer ugyanazokat a kifogásokat, de:
Néha ok nélkül kivágja az embereket a lobbyból.
Néha összekeveri a köridőket.
Néha duplán szerepeltet a listában egy vagy több játékost.
Általános stabilitási problémák, lag, szinkronizálási hibák.
Rossz hitbox, ennek következtében úgy is lehet kontaktod a másikkal, hogy egymáshoz sem értek.
Megbízhatatlan replay. Előfordult már, hogy nálam mást mutatott, mint másnál, ugyanabban a szituációban. Ez mi? Annyira abszurd hiba, hogy ilyenről a CARS előtt még csak nem is hallottam. (Replayra még visszatérünk.)
Futam közben kilépő autók "ghostjai" a rajtrácson maradnak, futam közben nem látszanak, replay viszont mutatja azokat. Előfordul, hogy a ghost a rajtrácson csak látszatra ghost, aztán simán belerongyolhatsz, ütközhetsz vele. A verseny alatt, real time annyit érzékelsz ebből, hogy összeütköztél... - a semmivel! És már csak a replayban fogod látni, hogy ja, a rajtrácson ott álldogál egy ghost. Azért ez eléggé durva hiba.
Setup lock - Már nem érdekel ez a dolog annyira, mert az utóbbi hónapok alatt némi alapokat megtanultam, de akkor is van egy ilyen opció, és persze, hogy nem működik. Setup lock nálam azt jelenti, hogy a kocsi beállításaihoz nem lehet hozzányúlni. Erre még a benzinmennyiséget és a boxstatégiát sem tudom menedzselni, szánalmas, komolyan mondom. Ez nem setup lock, hanem parc fermé, jó lenne legalább nem keverni a dolgokat.
Időlimites versenyek - Volt egy ilyenünk, lejárt az egy óra, és meghalt a játék ahogy van. Nem volt leintés, nem volt végeredmény kiírás, volt fagyás és csaknem mindenki kidobálása.
Nem működik rendesen az időgyorsítás-egyéni időjárás kombó, főleg, ha többféle időjárási tényezőt akarsz beiktatni. Példa: 2x időgyorsítás, az időmérő kezdődjön 14:00-kor derűs idővel, aztán futamra eredjen el az eső majd valamikor később álljon el, de maradjon borús az idő. Nos, biztos, hogy ez így nem fog lezajlani, eleve ha letelik az időmérő, visszaugrik a futam kezdete a 14:00-ra. Már itt borul az egész. Szóval kiszámíthatatlan.
A boxstratégia vagy működik, vagy nem. Hiába állítottam be legutóbb, hogy a kiállásnál a kerékcsere mellett tankoljon 20 l üzemanyagot, nem tette meg. Igen, elmentettem a beállítást és a pipa is ott volt előtte. Nem egyszer volt már ilyenünk. Van, hogy éppenséggel a gumikat nem cseréli le.
Hangulati elem: A boxszemélyzet hiánya. Vakítottak minket úgy másfél évvel ezelőtt szép animációkkal, ahogy sürögnek-forognak az autónk körül. Nos, ebből a mai napig nincs semmi és mélyen hallgatnak róla, akárhogy és akárki kérdez rá a fórumban.
Általános közöny jele: A Leaderboard hónapok óta frissítésre, resetre szorul. Bocsánat, de basznak rá.
Replay részletesebben: Oké, hogy Te nem használod, nagyon sokan viszont igen, ezt tudomásul kéne venni. Összekeveri a neveket, autókat, helyezéseket. A nevek kiírása még mindig nincs megoldva, ugyanis csak egyetlen nézőpontból láthatod az előtted haladó nevét kiírva, ami egy pofon a szarnak, semmi több. Miért nehéz egy képernyő alján futó csíkban kiírni az adott versenyző nevét, helyezését, és hogy mennyire van az előtte-utána levőtől? Uram bocsá', hogy a verseny hanyadik körében járunk? És mint írtam, keveri az adatokat, totálisan megbízhatatlan. A SMS emberi láttak már iRacing, R3E visszajátszásokat az életben? Na, azok össze vannak rakva, ez meg egy hordó trágyalé azokhoz képest sajnos. Én ezt simán a leszarom kategóriába teszem, tesznek rá, mert… - mert tesznek rá, azért. Nem hiszem el, hogy olyan nehéz lenne összedobni egy használhatóbb replayt.
Példa:
Real time Józsi van az első helyen egy bizonyos típusú autóval (legyen ez 1), aztán jön Ferike a 2-vel és Sanyika a 3-mal. Na replayban előfordult már, hogy Józsit tette elsőnek a 2-vel, Ferikét az 1-es autóval, és Sanyikát a hármassal. És kör alatt folyamatosan változik a helyezés kiírás a kocsik felett, így fordulhat elő, hogy az egyik kanyarban Ferike első, aztán hirtelen hatodik, aztán negyedik, aztán akárhányadik. Akkor is, ha nem a boxutca előtt halad el éppen.
Néha lefagy a replay, a kocsiról kocsira navigálás kiszámíthatatlan, van ugye egy előre egy hátra opció. Ha nyomsz egyet hátra, lehet, hogy a 3. helyről átugrik a nyolcadikra, vagy a mezőny legvégére, vagy legelejére. Akárhová, az a ritka, ha betartja a sorrendet.
Nem lehet nagyot ugrani, 15 mp-s skip van és kész. Hosszabb versenyek visszanézése esetében ez maga a halál, főleg ha egy skip azt eredményezi, hogy szépen beskippel a futam legvégére és/vagy lefagy.
Ki ne találjátok már, hogy egy ebben a kategóriában a single a fontosabb, mert magam alá rottyantok. Egyébként el kell menni szépen a CARS hivatalos fórumába, és lehet látni, mennyi panasz érkezik napi szinten, és most már egyre türelmetlenebb hangnemben és mennyire basznak rá az SMS részéről, legfeljebb moderálnak, meg fenyegetnek kitiltással, de érdemben semmit nem csinálnak, kitűnő példa erre az utolsó javításuk, amikor egy mérsékelt lázadás tört ki a fórum vonatkozó topikjában. Szóval nem hiszem, hogy aki kritikus, az szembe menne a forgalommal, nagyon sokan látják hasonlóképp a dolgokat.
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2015.12.23. 15:26:47