Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Fernandooo #12920 Én is elolvastam. Magyarországon ennek soha nem volt és nem is lesz olyan szintű kultúrája és népszerűsége, hogy tévé közvetítéseket szervezzenek egy-egy szimulátoros bajnokság köré. Max tényleg csak online, non-profit alapon, közösségen belül.
Amit te szeretnél, az Dél-Koreában, meg egyéb, elvadult helyeken megy mindenféle őrült körítéssel, de mi teljesen mások vagyunk, más az értékrendünk és szerintem senki nem lát fantáziát egy virtuális bajnokságban mármint szponzori részről. Mert hát miért is fektessen be? Most komolyan, Magyarországon mennyi „komoly” szimes lehet? Mondjuk 500-1000? Még megbecsülni sem tudom, lehet, hogy sokkal több, lehet, hogy sokkal kevesebb, de nyakamat rá, hogy alig pár ezer a max. Kik lennének olyanok, akik leülnének a tévé elé virtuális bajnoki futamokat nézni? Hát max ugyanezek a szimesek, meg még max pár ezer ember, családtagok, gamebuzik, ilyenek, de ez sem lenne egy mindig stabil létszám. Egy futam közvetítéssel el lehetne érni mondjuk 7-8 ezer embert? Na, ez nem létszám egy marketingesnek, ennyi nézőért nem fog reklámot elhelyezni és fizetni érte, egyszerűen azért, mert nincs meg a kritikus tömeg. Van a SimSportTV, futamonként jó, ha pár tucat ember összejön rajta.
Ez így totál életképtelen és nem lehet átvinni a való életbe, egyszerűen azért, mert nem érdekli az embereket, gyaníthatóan azért, mert ez csak játék és nem a valóság. Nincs mögötte olyan teljesítmény, felkészülés, háttér, nincsenek életveszélyes drámák és halált megvető bátorságú ikonok, mint a valós sorozatoknál, ebből fakadóan nem születhetnek hősök, példaképek, nem lehetnek arcai, nézővonzó kabalafigurái egy ilyen kezdeményezésnek.
Ez mindig egy szűk réteg hobbija marad, főleg nálunk, ebben az országban. De szerintem nyugaton is. Ázsiában mennek bizonyos játékoknál ezek a tévé közvetítéses őrületek, de az meg teljesen más felfogás (kicsit infantilisek), tök más kultúra. Érdekes a felvetésed, és aki űzi ezt a dolgot, az szeretné, ha tényleg százezrek lennének kíváncsiak arra, hogy alakul egy bajnokság, amiben ő maga is részt vesz, de ez nagyon nem a realitás.