• Fernandooo #12215
    Nem, nem fékeztem el. Ott van a féktáv összehasonlító videó az eredeti esettel és egy ugyanolyan féktávval egymás mellé téve. Persze nem kell megnézni, és akkor azt lehet hinni továbbra is, hogy igazad van, igen. Csak hát a látható tények makacs dolgok. Kifékeztem, pályán maradtam, neki kellett volna fékezni és belülre húzódnia – és a következő kanyarban így is enyém a belső ív, tehát mindenképpen veszít… -, de inkább nekem mászott és utána is folyamatosan lökött, tolt kifelé, látszik is, hogy egy újabb lökéstől teljesen megváltozik az autó mozgásának iránya és az a lökés tett a falhoz. Az összehasonlító videó fényében szó nincs annak az esélyéről, hogy ezt a féktávot használva el fogom hagyni a pályát. Elé vágtam, kész. Mondom: nem udvariassági, előzékenységi meg elengedési verseny ez. Kontakt a részemről egy esetben sem volt, blokkolni nem blokkoltam, ennek a két, ilyenkor szükséges kritériumnak megfeleltem.

Az első esetnél a tükörben kiválóan látszik, ahogy a jóember az előzését követően végig rám tart, ott sem én vagyok a hibás. Rossz féktávot vett, amúgy is lassú volt, bementem elé, rosszul viselte, rám tartott, ennyi.

Az meg, hogy szórakozás, meg tét nélküli futam… - Hát nem tudom, itt is az a lényeg, hogy ki hol tud végezni a végén, lehetőleg tiszta, fair körülmények között, nem? De. Akkor meg? Ha én gyorsabb vagyok valakinél, akkor ne legyen már elvárás, hogy nem nehezítem meg a másik dolgát kicentizve az adódó lehetőségeket, ahol csak lehet, tét nélküli vagy tétre menő meccs, tök mindegy. Ez a versenyjátékok lényege – ki ér előbb a célba tiszta versenyzéssel. És részemről mindkét manőver tiszta volt – erőszakos lehet, de ettől még tiszta -, a másik kettő nem figyelt eléggé. Elnézést meg az kérjen, aki hibázott.