Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Screenracer #10858 Tudom, hogy még egy nap, legalábbis ma éjfél után, érik el sokan a játékot, de az FFB mindig is kardinális kérdés szokott lenni itt.
Bocs, hogy kicsit visszakanyarodok a játékhoz. :DD
Na, szóval FFB. Mint tudjuk a CARS egy picit másképpen közelíti meg a kérdést. Főleg, ha azt veszem, hogy sokan csak bekapcsolják a játékot, kiválasztják az autót és a pályát, azután meg nyomják, ami a csövön kifér. Tudom ajánlani mindenkinek, hogy tanulmányozza a játék nyújtotta lehetőségeket, mert van belőlük bőven, és csak utána próbálják élesben. Főleg azoknak szól akik csak most fogják először a kezükbe. Ezen lehetőségek legfontosabbika az FFB. Azon belül is a car setup-ban található FFB beállításokra szeretném felhíni mindenki figyelmét, amit ráadásul autónként tudunk beállítani.
Fenti képen látható, hogy bent vagyunk a "Tuning setup" menüben. Fent középen látható a "Force Feedback" felirat, egérrel rákattintva előjön az első ablaka. A legfelső "Master Scale" csúszkát tapasztalataim szerint én rögtön feltolom 36-ra, ez általában minden autónál jó.
Alapból gyengének szokott tűnni az FFB, még akkor is, ha a kormánybeállítás menüben az FFB erősségét feltoljuk 100-ra. Persze, ha úgy érezzük, hogy több kell nyomhatjuk a mastert 36 fölé is, de a következő képre az FFB második oldalára ugorva, amit megtehetünk a jobb felső oldalon látható nyilacskák egyikére kattintva, észrevehetjük hogy itt még tobzódhatunk a beállítási lehetőségekben. És azon csúszkák tologatásával is nő az FFB erősségének érzete.
A második képen a felső négy csúszkával ismerkedtem meg eddig, leginkább úgy, hogy egy-egy klikkel jobbra tologattam őket. :D
Az alsó négyhez még nem nyúltam. Bevallom sokat nem tudok, hogy mi mire való, leginkább a szöveg alapján tapogatózom. Itt jegyzem meg ha nagyon szétbarmoljuk itt a dolgokat a "reset" gombbal visszanyerhetjük az alapbeállításokat és kezdhetünk mindent elölről. :DDD
Tulajdonképpen csak fel akartam hívni, főleg az új játékosok figyelmét erre fontos lehetőségre, mert találkoztam olyannal, aki azt se tudta, hogy ilyen van a játékban, pedig már pár éve tolta. :DD
Az utóbbi hetekben nagyon nem is piszkáltam a carsetupot, csak az FFB-vel javítgattam fel a vezetési élményt. Jut eszembe, az autó beállításainak változtatása dinamikusan visszaköszön az FFB érzeten is.
De gondolom a következő hetekben majd jönnek a jobbnál-jobb beállítások. Remélem olyanoktól, akik többet tudnak róla, mint én.
Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.05.06. 19:09:44