Project CARS - PC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hidd el, tisztaban vagyunk vele, higy ez nem ivazi auto, igaz en csak tegnap este ota, azzal is, higy nem tokeletes, de azert csak rajovunk mar, higy valami nagyjabol ugy viselkedik mint egy auto vagy nem ugy, nagyon nem ugy......
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
(Én pedig már ne is haragudj, de eléggé tisztában vagyok azzal, hogy mi mindent kéne még megadni. Rugalmassági modulus, Poisson-tényezõ, viszkozitás, és társai - és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a valós anyag nem izotróp szerkezetû, valamint még idõben való változásról sincs szó...)
Milyen 80%-os szimuláció? 😄 😄 .D Talán 1, de lehet, hogy azzal is nagyon-nagyon sokat mondtam.
Az, higy mennyire jo egy szimulacio, ravasz kerdes, ha azt mondjuk 80% a max, miert ne lehetne valami csak gyenge 30%? Sot, akar egyetlen egy dolog a fizikai modellben tonkre teszi az egeszet, ha minden szupejo, de rossz a gumi ....akkor semmire valo az egesz. 😊
Egyébiránt a mai játékok többsége már használ különbözõ rezgéstani/lengéstani alapszámításokat, pl. Starcraft, NFS, stb. (Ebbe most beleértendõ az ütközés is (nem a törésmodell, az más kategória!!!).)
Valamelyik nap olvastam Hans B.Pacejka profról, meg az életmûvérõl. Aki moddolgatott már, vagy csak jobban beleásta magát a témába, annak ismerõs lesz az alábbi képlet:
R(k) = d cdot sin { c cdot arctan [ b(1-e)k+e cdot arctan(bk) ] } ,
A többieknek, akik nem tudják mi ez, nyissák meg az alábbi spoiler-t.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
@lac coo: azért lelkesedtem én meg be ennyire, mert René Rast nincs benne az SMS szerzõdtetett, külsõs csapatában. Ugyanolyan egyszeri felhasználó, mint Te vagy sokan mások. Az meg most egy merõ véletlen, hogy ez kiderült - de gondolom, hogy postolhatott múltkor a WMD fórumra 1-2 videót, s akkor fedezték fel, hogy ki is õ valójában. Õszintén szólva, eddig Nick Hamilton-t és Ben Collins-t kicsit szkeptikusan kezeltem ebben a témában az Codemasters-féle F1 & A.Davidson kapcsán, de ha egy független felhasználó, mint Rast azt mondja, hogy elég jó, akkor nem biztos, hogy tényleg szar lesz ez az egész. (Hozzáteszem azért, hogy továbbra is semlegesítsem a dolgokat, még azért vannak fenntartásaim, de ez most így egy pozitív dolog lehet a projektben. Én a legutóbb, amit próbáltam buildet, még majdnem 1 évvel ezelõtti, valamikor abban az idõben lett Hamilton és Collins leszerzõdtetve, tehát akkor még nagyon a fizikára sem voltak hatással.)
Én mindenesetre azt mondom, várjuk ki a dolgok végét, lehet meglepetésben lesz részünk, abszolút pozitív értelemben.
Ugye nem én indítottam útjára?! <#wave>#wave>
a Cars-nál az autókezelés egyszerûen túlságosan is más mint ahogy egy valós autó viselkedik..Illetve a körülmények változására sem úgy reagál ahogy azt én elvárnám...AC és IR is sokkal jobb és valósabb vezetési élményt ad számomra, míg a CARS-nál nem nagyon tudok elvonatkoztatni attól h ez csak egy jó kis játék...CARS-nál például nem érzem azt h egy top idõhöz vezetéstechnikailag kéne még javulni...egy jó setuppal sallangmentesen kell szimplán körözni és ha megvan az ív akkor jön magától a gyors kör...
A CARS fizikája van olyan jó, mint az AC fizikája, de azt rögtön el kell ismernem, hogy az FFB miatt sokat romlik az összkép. Persze a fizika se tökéletes, de az AC-ban se az. Legfeljebb elõrébb tart az AC, de azt mondani, hogy azt nem lehet behozni, elég merész kijelentés.
Ez olyan lenne, mintha az elmúlt négy évben azt mondták volna, hogy csak a Red Bull F1 autó a mezõnybõl a többi csak utcai. Vagy azt mondanák, hogy a Red Bull és szakemberei mögött végzõ csapatoknál csak segédmunkások dolgoztak. Sõt menjünk tovább. A Trabantnak ugyan olyan menettulajdonságúnak kellene lennie, mint egy Nissan GTR-nek, mert ugye az sem lehet, hogy autó és autó között ekkora legyen a külömbség.(Könyörgöm, ez csak egy sarkalatos példa volt. Nem kell azonnal technikai kiselõadásba kezdeni) És ha nem ennyire kontrasztos külömbséget mondok, akkor is fenn áll az, hogy a modern autók között is szokszor ég és föld a külömbség. Ráadásul ezt tapasztalatból tudom, mert rengeteg autóhoz volt szerencsém a volt munkámból kifolyólag. Persze itt jöhet a flém, hogy semmit se számít a tapasztalat, mert itt már sokan évek óta nyomják a legkeményebb szimekkel. 😄DD
Visszatérve a CARS fizikájára. Ha egy szimulátornak a valóságot kellene, illene lemodellezni, akkor ugyebár az általános fizika vagy ha úgy tetszik az egyetemes fizika törvényei vonatkoznak a gépjármûvekre is. Remélem ezzel mindenki egyetért. Tehát az autóknak sincs másfajta fizikája, mint bármi másnak. Itt jön a csavar a dologba, mert ez természetes a valóságban. Ott fizikailag jelen van a súly, súrlódás légellenállás, az út, a gumik stb... A szimulátorban semmi sem igazi. Mindent le kell modellezni, egységbe hozni. Ha úgy teszik minden kamu. Jelen pillanatban, ami számunkra, játékosok számára elérhetõ szimulátor van, azok közül a legjobb az iR, mert egy jó szimhez idõ kell, sok idõ. Meg pénz, sok pénz. Ez a két tényezõ leginkább az iR-nek áll rendelkezésre a játékos piacon. Tehát, ha mondjuk az iR a referencia, akkor a többi hozzáképest csak sima árkád, mert akkor csak egyfajta szimuláció a megengedett és akkor nincs további mérlegelés. Egy szim létezik és kész. De úgy látom a valóságban minden egyes szimulátorhoz tartozó rajongói csoport próbálja kitolni a határokat, hogy az õ kedvence még szimulátor. Úgy látszik ez a CARS rajongóknak nem megengedett, még a saját topikjukban sem, mert jönnek itt az igazi szimesek és vasszigorral lesúlytanak arra, akinek teszeni merészelne a CARS. (Folyt. Köv., mert dolgom van.)
Asus Z97-Pro/i5 4690K/HyperX Beast 2400MHz 8GB DDR3/Asus Matrix GTX980 4GB/Thrustmaster T500 RS+F1
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
És mi az, hogy idegen ember. Számomra te is idegen vagy. De majdnem mindenki, aki itt megfordul. Ezek csak kitalált nevek, regek.
"álregek". 😄DD
Asus Z97-Pro/i5 4690K/HyperX Beast 2400MHz 8GB DDR3/Asus Matrix GTX980 4GB/Thrustmaster T500 RS+F1
Meg fogsz lepõdni: én tisztelem és elfogadom a véleményeteket. Mondjuk van pár meredek dolog (például Laccoo pápai tévedhetetlenséggel történt kinyilatkoztatása, hogy csak és kizárólag az Antiochiai Szent iRacingen dolgoznak önként és Bach kantátákat dalolva igazi autóversenyzõk, míg az összes többi játéknál bazári majmokat vesznek meg öt fürt banánért, hogy alátapsikoljanak a marketingeseknek), de alapvetõen ha sikerül normálisan megfogalmazni, meglepõen értelmes véleményetek van errõl a játékról. Meg merem kockáztatni, egész jó diskurzus is mehetne itt, ha azt a kicsi vagy nagy erõfeszítést (nem tudom, mennyire fájt ez akkor) megtennétek, amit pár nappal ezelõtt sikerült. Nem kell, hogy tetsszen a Project Cars. Nem kell, hogy egyetérts Screenracerrel, Fernandooval, vagy bárkivel. De ha a Felsõbbrendû Igazzy Szimulátoros faj leereszkedik és beböffent valamit ide, akkor azt jó volna, ha emberi, kultúrált hangnemben tenné, nem pedig úgy, hogy "kegyeskedtem ideszarni a topikotokba, nyaljátok, parasztok, alregek és Zuzuk".
Mikor csúszott a CARS? Még egyszer se volt hivatalos megjelenés bejelentve. Ez az elsõ. <#fejvakaras>#fejvakaras>
"Ha mindenképpen úgy érzed, hogy hiányzik a társaságom és beszélgetni akarsz, akkor próbáld meg végre értelmezni a leírtakat. Ha a jobb alsó sarokban rákattintasz arra, hogy "válasz XY üzenetére", akkor láthatod, hogy mire válaszoltam."
Tehát láthatod hogy Laccoonak írtam...
Valaki ír valamit a másik ugrik😄 Mind két oldalra igaz mindenkinek megvan a gumicsontja😊
De annál szánalmasabb azért kevés dolog van hogyha nem tudok pozitívat ide írni akkor ne írjak és nem teszteljem a cuccot hanem töröljem le😊 egy fejlesztés alatt álló cuccot érted😊))
Még valami elég egyszerû a fanyalgás oka, a szimesek is szeretnének csúcs graffal k. sok autóval&pályával rendelkezõ cuccot!!! Csak mindig csalódnak, és mivel nem 14 évesek így már elég sok csalódáson mentek keresztül😊 ezért elég nehéz meggyõzni õket, és jelen pillanatban ami látszik az egy F.O.S! és igazán jön a másik oldal hogy de majd jó lesz, aztán mi de nem😄DDD Ennyi errõl szól a dolog , pedig mindenki egy használható DRIVING GAME-t várna amiben fasza az online és minden benne van ami szem szájnak ingere.
De ez pl nem a shift2 mert az is botrány kezelés szempontjából...
kár érte...
mondjuk most azért kiccsit megértem Lacco-t illetve másokat h ugrottak erre a "lézerszkenn csak sznobság"
és a minél valósághûbb fizika iránt igényt szintén sznobságnak nevezni igen meredek (nyilván mindenki tisztában van vele h tökéletesen visszaadni mindent lehetetlen)
én speciel tök hülye vagyok a fizikához, de a a valósághoz minél hasonlóbb élményt próbálom keresni... és sokan vagyunk még így...
ebben sajnos vagy nem sajnos több más játék is veri a CARS-t...(viszont nem is egy a fõ célközönség)
egy szimulátor minõségének egyik legjobb fokmérõje az amikor szimplán odaültetek egy gyengébb autóhoz egy jogosítvánnyal rendelkezõ havert aki egyáltalán nem játszik autós játékokkal...mindig elmondom h szépen óvatosan menjen végig és fokozatosan kezdjen többet vállalni...
és az õ véleményük érdekel igazán h hol érzik legvalósabbnak az autó viselkedését... érdekes módon minél árkádosabb egy játék annál kevésbé tudnak körbemenni...
AC gyakorlatilag minden ilyen "laikusnál" betalál és ez nem véletlen szerintem...
nem olyan rossz a CARS mint ahogy Lacoo szavaiból kicseng néha,de egyszerûen csak tudni kéne a helyén kezelni... Mind Lacoo-nak, mind azoknak akik többnek akarják beállítani a CARS-t mint ami akar lenni( egy bankot robbantó multiplatform driving game)
De mondok jobbat. Ahogy nézem az adatlapokat, a Felsõbbrendû Igazzy Szimulátorosok Fajának tagjai betöltötték már a harmincat. ehhez képest olyan színvonalat produkálnak, ami az óvoda középsõ csoportjában is gáz. Áruljátok már el, ó ti Felsõbbrendû Igazzy Szimulátorosok, mi a jó búbánatos francért nem tudtok a Porject Carsról normálisan beszélni itt a fórumon? Nem azzal van a baj, hogy nektek nem tetszik a játék, hanem azzal, hgy ezt kibaszottul bicskanyitogató módon hangoztatjátok. Aztán még ti csodálkoztok, hogy szardobáló lett a topikból? Szégyellhetnétek magatokat... Alreg meg Zuzu, mi? Az megy... És ezek után van pofátok trollkodással meg flamekeltéssel másokat gyanúsítani.
Erõs volt, tudom. De nem törlöm vissza. Tényleg magatokba nézhetnétek. Lehetne errõl a játékról normálisan is vitatkozni. Miattatok nem megy. És most jöhet a büntipont meg a ban - legfeljebb mártírt csináltok belõlem.
Viszont azt leírhatnád részletesen, ha már így szóba elegyedtünk, hogy most meg mi is a baj a CARS fizikájával?! És ha leírtad a hibákat, akkor azt is oszd meg velünk, hogy hogyan is kellene annak akkor viselkednie, ha már nem jó, mert még mindig ott tartunk, hogy megint sikeresen elküzdötted magad a FIZIKA szóig, de sajnos ezen kívül semmi érdemlegeset nem mondtál, már ha ez egyáltalán érdemleges volt. Na, jó. Nem volt az. Csak mert legutóbb is kiderült, hogy te emelegetted a fizikát, de mindvégig az FFB-rõl beszéltél vagy fordítva, annyira már nem emlékszem. Na, akkor hajrá, hadd tanuljunk mi is valamit a "nagyoktól". 😄
"Es mind ugyanazt csinalja, beszol, kotekedik, megmagyaraz es flame."
😊
Amugy fingom sincs, nem is erdekel, de gyanus, hogy neha-neha megjelenik egy-egy addig ismeretlen ember, neha nagyon friss, neha meg nagyon regi loggal. Es mind ugyanazt csinalja, beszol, kotekedik, megmagyaraz es flame. Mintha ki akarna bulizni, hogy bannoljanak egy-egy embert😉
Aztan eltunnek...
ui: Erre ne is valaszolj, megsporolom neked az idot😊 Nem csak azert, mert felesleges es nem is erdekel, hanem mara nekem mar ez is sok volt a CARS topic-bol😊
Teperhetsz, de nem fog bejönni . 😄D
<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
Azért újra felteszem a kérdést, változatlan formában:
Minek foglalkozol egy olyan játékkal, ami semmilyen szinten nem felel meg az igényeidnek, és biztos vagy abban, hogy nem is fog? Vagy csak az ittenieket akarod napra nap bosszantani - ha már nincs jobb dolgod -, mert nem vagy más, mint egy troll? 😊